Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Šampionát v parahokeji láme rekordy. Zírají i cizinci. Píšeme historii, zní z Ostravy

Dorazilo 8462 diváků, je vyprodáno, znělo v úterý během zápasu českých reprezentantů proti Itálii. Něco takového bylo na mistrovství světa v parahokeji dříve neslýchané. Šampionát v Ostravě to ale změnil a trhá divácké rekordy. Pořadatelé navíc doufají, že trend se zopakuje i v semifinále proti USA. Přímý přenos utkání Česko – USA sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz od 20:00. Druhé semifinále a duel o 5. místo pak můžete vidět exkluzivně na webu ctsport.cz od 16:30, resp. 13:00.

Zaplněná hala během MS v parahokeji v Ostravě
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimir

"Je to určitě jeden z milníků parasportu obecně. Před šampionátem nám říkali, že budeme rádi, když přijde tisíc, dva tisíce lidí. Samozřejmě, že i pro nás je to mnohonásobně nad očekávání a jsme nadšeni," řekl ředitel šampionátu Jiří Šindler.

Podle něj se organizátorům vyplatila několikatýdenní kampaň před začátkem mistrovství. "Snažili jsme se parahokej, turnaj i hráče zpopularizovat, což se, myslím, docela povedlo. Sám jsem uvažoval nad tím, jestli to byl jeden konkrétní krok, kterým jsme lidi do haly dostali, ale určitě je to souběh okolností a řady faktorů. Všechno se nám to sešlo dohromady, určitě se tady i ukazuje, že Ostrava je sportovní město," prohlásil Šindler.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Norsko – Česko

Atmosférou na zápasech jsou okouzleni nejen češti reprezentanti, ale i ostatní týmy. Parasport není na takový zájem veřejnosti zvyklý. "Těší nás, že píšeme historii parasportu. Tento šampionát už teď vstoupil do dějin," řekl Šindler.

České parahokejisty požene zaplněná hala i v semifinále proti vysoce favorizovaným Spojeným státům. Český tým je už postupem mezi poslední čtyři a atmosférou na zápasech nadšený.

"Jsem neskutečně šťastný, je to splněný sen. Já myslím, že furt sníme. Je tady díky organizátorům plný barák. Klobouk dolů před lidmi, že nás přišli podpořit a dotáhli nás k postupu," řekl brankář českého týmu Michal Vápenka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články