Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Zpět do holešovické areny. Národní tým se tam utká v listopadu se Švédy

Český svaz ledního hokeje pokračuje v programu oslav 110. výročí a naplánoval jeden velký návrat. Čeští hokejisté budou hrát úvodní duel Turnaje Karjaly 8. listopadu od 18:00 se Švédskem v pražské Tipsport areně. Po čtyřech letech se tam odehraje soutěžní utkání na té nejvyšší úrovni, tedy po odchodu Sparty do O2 areny.

Čeští hokejisté se radují z gólu v utkání proti Švédsku
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Věřím, že k oslavám přispěje také to, že se střetneme se Švédskem, které je historicky nejčastějším soupeřem našich hokejistů, a že zápas proběhne v holešovické aréně, v níž jsme v letech 1972 a 1985 slavili titul mistrů světa," uvedl prezident Českého hokeje Tomáš Král.

"Český svaz ledního hokeje vznikl v listopadu 1908, při utkání proto chceme oslavit i 110. výročí organizovaného ledního hokeje v České republice. Fanoušky čeká doprovodný program, při němž si jubileum připomeneme," dodal Král.

Český národní tým hrál v holešovické hale, jež byla postavena v roce 1962, naposledy 28. dubna 2005 v generálce na zlaté mistrovství světa ve Vídni proti Kanadě a vyhrál 2:1. Od té doby nastupuje národní tým při zápasech v Praze v O2 areně. Hrál tam naposledy vloni 13. prosince, kdy v rámci Channel One Cupu porazil Finsko 3:2 v prodloužení.

Předprodej vstupenek začne v úterý 2. října pro členy komunity Hokejka.cz a o dva dny později bude spuštěn volný prodej zbývajících míst. Duel se Švédskem bude první pro český tým v sezoně a zároveň premiéra pro nového kouče Miloše Říhu staršího. Turnaj Karjaly pak bude pro český tým pokračovat v Helsinkách v sobotu 10. listopadu zápasem proti domácímu Finsku a o den později proti Rusku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články