Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Na soustředění reprezentace dorazí Nečas či Mrázek, Říha povolal i dvanáct nováčků

Nový trenér české hokejové reprezentace Miloš Říha zařadil do nominace na soustředění v Přerově 34 hráčů. Nástupce Josefa Jandače čeká první akce od 19. do 24. srpna a vybral na ni i šestici hráčů, kteří mají kontrakty na nadcházející sezonu v NHL. Devětapadesátiletý kouč také povolal 12 nováčků, kteří ještě za národní tým nehráli.

Martin Nečas na tréninku národního týmu
zdroj: ČTK/Deml Ondřej

Na první akci nového realizačního týmu se představí i brankář Petr Mrázek, který bude po působeních v Detroitu a Philadelphii chytat nově v Carolině. Jeden start v NHL právě za Hurricanes má také jeho nový spoluhráč útočník Martin Nečas.

Další čtveřice se bude snažit do prestižní zámořské soutěže teprve prorazit: brankář Pavel Francouz s útočníkem Martinem Kautem v Coloradu a obránci Michal Moravčík s Davidem Skleničkou v Montrealu.

Nováčky jsou obránci Vojtěch Budík z Pardubic, Radovan Pavlík z Hradce Králové, Jan Štencel z Brna a útočníci David Ciencala, Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík z Třince, Daniel Kurovský z Vítkovic, Dominik Lakatoš z Liberce, Jakub Lauko z Chomutova, Rostislav Marosz z Pardubic, Nicolas Werbik ze Zlína a Radim Zohorna z Brna.

Naopak zkušenosti z velkých turnajů mají gólmani Francouz a Mrázek, obránce Petr Zámorský z Hradce Králové, na květnovém mistrovství světa v Kodani a Herningu se představili vedle Francouze také Moravčík se Skleničkou a Nečas. V pozici brankářské trojky už byl na světovém šampionátu gólman Matěj Machovský ze Sparty a na olympijských hrách Patrik Bartošák z Vítkovic.

Říhův výběr se sejde v neděli večer a od pondělí do pátku bude trénovat. Ve čtvrtek od 17:00 sehraje tým mezi sebou modelové utkání. První herní akce v sezoně čeká národní mužstvo až v listopadu, kdy se koná Turnaj Karjaly. Do něj reprezentace vstoupí 8. listopadu doma proti Švédsku a zápasy s Finskem a Ruskem sehraje v Helsinkách.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články