Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chlapík: V reprezentaci jsem dvacetiletý zobák, ale užívám si každý moment

K národnímu týmu se v úterý v Pardubicích připojil útočník Filip Chlapík, který se zařadil po bok dalších mladých talentů - Filipa Zadiny, Filipa Chytila či Martina Kauta. Dvacetiletý hráč Ottawy zažil průlomovou sezonu. Debutoval v NHL, nastoupil do 20 utkání a zaznamenal také první gól, k tomu tři asistence. Teď stojí před premiérou v seniorské reprezentaci.

Filip Chlapík
zdroj: ČTK/Paprskář Pavel

Pozvánku do reprezentace vnímá Chlapík jako velkou příležitost, kterou chce využít na sto procent. "Volal mi to pan Fišer, když jsem byl v Kanadě, setkali jsme se později v Detroitu, když jsme tam hráli. Řekl mi, že by byli rádi, kdybych přijel. A pro mě je obrovská čest reprezentovat Českou republiku. Byl jsem strašně moc rád, hned jsem volal rodině, byli nadšení. Je to fantastické," řekl s nadšením reprezentační debutant. 

Chlapík v letošní sezoně startoval dvacetkrát za Ottawu a připsal si čtyři body za gól a tři přihrávky. Zbytek sezony odehrál na farmě v Belleville, kde v padesáti zápasech zaznamenal třicet bodů za deset branek a 20 přihrávek.

"Každý zápas v NHL je pro mě obrovská čest. Já jsem moc rád za každou příležitost. Ze začátku to jsou nervy, protože tam jste mezi těmi hvězdami. Ale jsou to všichni kluci, co hrají hokej, a všichni jsou příjemní, takže to bylo v pohodě. A to, že jsem dostal teď šanci v reprezentaci, je čest a užívám si tu každý moment," vysvětlil český talent. 

Ani ve svém věku není nejmladším členem Jandačova výběru. Reprezentační trenér se rozhodl dát prostor mladým nadějným hráčům, do přípravy povolal například osmnáctiletého Filipa Zadinu. "Jsou tady kluci o dva roky mladší. Takže to mi trochu pomáhá, že nejsem ten nejmladší. Ale pořád jsem dvacetiletý zobák. Pro český hokej je to super, že mladí kluci dostávají šanci nahoře," řekl pražský rodák.

Co bude po přípravných utkáních v rámci Carlson Hockey Games v Pardubicích, neřeší. V současnosti se soustředí na každý trénink, aby trenérům dokázal svoje kvality a vybojoval si místo v sestavě pro světový šampionát. "Já to beru tak, že teď jsem dostal šanci a chci z toho vytěžit maximum. Chci se ukázat v Pardubicích a když dostanu další šanci ve Švédsku, tak to budu řešit pak. Teď se chci ukázat v každém tréninku a zápase," vysvětlil.

Chlapík odešel v roce 2014 ze sparťanské juniorky a od té doby hraje v zámoří. Proto přivítal  možnost ukázat se na ledě v Čechách. "Je to hodinku od Prahy, takže přijedou kamarádi i rodina, jsou nadšení. Na to se obrovsky těším, už mě neviděli hrát asi čtyři roky, takže to bude speciální," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články