Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Porazit Kanadu se vždycky počítá, podotkl Jandač k ukončení špatné série

Podobně jako proti Finsku (3:2 PP) museli čeští reprezentanti duel s Kanadou otáčet, tentokrát ale z příznivějšího skóre 0:1 až na konečných 4:1. Opět jim k tomu pomohla využitá přesilová hra a poslední dva góly padly do prázdné kanadské branky. Trenér Josef Jandač si pochvaloval zejména zlepšený výkon mužstva oproti úvodnímu duelu turnaje.

Josef Jandač
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Porazit Kanadu se vždycky počítá. Jsme hodně rádi, protože za výkon, který jsme odvedli, jsme si to vítězství zasloužili. Mužstvo se výborně pohybovalo a minimálně se Kanadě vyrovnalo, ne-li ji předčilo," řekl Jandač. Skončilo tak čekání na úspěch proti vítězům posledních dvou olympijských turnajů, které trvalo od května 2010.

Tehdy v Mannheimu, kde Jandač působil u týmu jako asistent Vladimíra Růžičky, se tým výhrou 3:2 nad Kanadou odrazil až k cestě ke zlatu. Ze současného kádru u toho byli také obránce Ondřej Němec a útočník Petr Koukal. Pak následovalo ve vzájemných zápasech osm proher za sebou.

Jandač musel jako hlavní kouč strávit výsledky 0:6 na loňském Světovém poháru v Torontu a 1:4 na květnovém mistrovství světa v Paříži. "Porazili jsme Kanadu po té sérii, kterou jsme měli. Je mi úplně jedno, jestli jsou tam hráči z NHL nebo ne," řekl k protržení neúspěšných výsledků proti soupeři, s kterým se Češi potkají i v únoru v základní skupině na olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Podle Jandače bylo důležité, že se jeho týmu těsně před druhou pauzou podařilo vyrovnat na 1:1. "Když dáte gól třicet sekund před koncem třetiny, tak to vždycky pomůže. My jsme do té doby neměli žádnou přesilovku a soupeř tu jednu přesilovku proměnil. Nebylo to ani tak, že bychom tahali za kratší konec, ale stav byl nepříznivý," uvedl Jandač.

Ve druhé třetině přišel o útočníka Dominika Kubalíka, který odstoupil se zraněným ramenem. "Uvidíme, jak na tom bude," uvedl Jandač, jenž bezprostředně po utkání neměl zprávy o stavu kanonýra Ambri-Piotty.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články