Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Jsem spokojený. Hokej mě po delší době opravdu baví, řekl Jordán před Finskem

Příjemným překvapením je pro obránce hokejové reprezentace Michala Jordána angažmá v ruském Chabarovsku, kam se v rámci Kontinentální ligy přesunul po minulé sezoně z Kazaně. Sedmadvacetiletý bek našel v Amuru potřebnou vnitřní pohodu. I proto se nyní může ucházet o místo v národním týmu pro olympijský turnaj v Pchjongčchangu. Přímý přenos utkání Česko - Finsko sledujte od 18:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Michal Jordán v utkání proti Rusku
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Musím říct, že je to fajn. Jsem z toho hodně příjemně překvapený. Po hokejové stránce je to také dobré," řekl Jordán.

Nijak netajil, že určité obavy z působení ve vzdáleném městě měl. "Člověk pořádně neví, do čeho jde, ale měl jsem zprávy od Honzy s Tomášem (Jan Kolář a Tomáš Zohorna, pozn. autora), jak to tam funguje. Mohu upřímně říci, že jsem spokojený a po delší době mě hokej opravdu baví. Těším se na každý trénink a zápas," pokračoval rodák ze Zlína.

"Celá organizace funguje výborně. Po špatném začátku jsme se rozehráli a ztrácíme tři body na play-off, přičemž máme zápas k dobru. Věřím, že nám to vydrží. Po reprezentační pauze máme osm nebo devět zápasů doma, tak doufám, že se dostaneme na pozice play-off a pak to udržíme, protože je to určitě cílem týmu," dodal.

Na reprezentační sraz se moc těšil. "A je fajn i to, že jsme v týmu všichni tři z Chabarovsku. Ten náročný přesun jsme si v rámci možností i užili," připomněl české trio, které tvoří s Kolářem a Zohornou. "Pomáháme si navzájem. Trávíme spolu hodně času a je určitě dobré, že si máte s kým promluvit nejen v dobrých, ale i v těch horších chvílích," pochvaloval si.

I přes informace, které měl od zmíněných spoluhráčů, ho zaskočila zima. "A je tam hodně velká - minus 25, když do toho zafouká, tak třeba i minus 36. Zažil jsem ruskou zimu už v Kazani, kde to ale nebylo tak hrozné, nějakých minus 10 až 15. Teď jsem to v Chabarovsku hodně podcenil," přiznal Jordán.

"Z nuly to během týdne skočilo na minus 20, takže jsem běhal po obchodech a sháněl bundy, čepice, rukavice a také spodní prádlo. Žijeme s rodinou kousek od zimáku, takže nepotřebuju auto a docházím, tak abych to vydržel," popsal bývalý zadák Caroliny v NHL.

Reprezentační sraz v Praze tak pro něj představoval cestu do teplých krajů. "Dělali jsme si z toho srandu, že jsme se sem přijeli opálit. Už před dvěma týdny, kdy jsme hráli v Bratislavě, bylo sedm až devět stupňů. Je to příjemné, když přijedete do tepla," pousmál se.

Náročné je i cestování za zápasy. "Je to něco jiného, ale z pohledu Amuru je to teď dobré, když si vezmete, že minulou sezonu nalítali kluci kolem 140 tisíc kilometrů, zatímco teď to bude jen nějakých 80. Je to hodně, ale dá se to zvládnout. Důležité je v letadle i hodně spát, protože časové posuny jsou někdy hodně velké," připomněl Jordán.

S potřebou rychlé aklimatizace už se nicméně naučil fungovat. "Větší problém je, když letíme zpátky do Chabarovsku. Posun devíti hodin je znát. Když letíme do Moskvy a jinam do Evropy, tak je dobré vydržet do 11 do večera a pak se vzbudit v šest sedm ráno. Zpátky je to pak složitější," upozornil.

Ilustrační foto

Channel One Cup je pro hráče poslední možností ukázat se v mezinárodní konfrontaci kouči Josefu Jandačovi. "Nijak si to nepřipouštím. Nikdy jsem se nedíval moc dopředu. A pokud ano, když jsem byl třeba mladší, vždy se pak něco stalo, nějaké zranění a podobně. Chci se o to poprat a udělám pro to v každém utkání maximum," poznamenal účastník mistrovství světa v letech 2014 až 2016.

"Vím dobře, jak to dopadlo minulou sezonu, kdy jsem hrál s Kazaní play-off a během 15 vteřin jednoho střídání jsem přišel o mistrovství světa," vzpomínal.

Korejskou zkušenost má už za sebou jeho manželka Lucie. "Byla během jednoho našeho tripu s manželkou Honzy Koláře v Soulu a moc si to užily, je to tam prý moc krásné. Takže občas nadhodí, že by bylo dobré, kdybych se dostal na olympiádu. Bylo by to určitě fajn i tím, jak blízko to je do Chabarovsku. Kdyby to vyšlo, bylo by to super," zakončil Jordán.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články