Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Hokejisté po návratu: Zklamání budeme vstřebávat ještě dlouho

Praha - Kompletní reprezentační tým s výjimkou útočníka Tomáše Plekance, který z Pařáže zamířil rovnou do Montrealu, se vrátil z neúspěšného mistrovství světa. Hokejisté dorazili po čtvrteční porážce 0:3 s Ruskem v pochmurné náladě, zklamání budou podle svých slov vstřebávat ještě dlouho.

Josef Jandač po návratu z MS v Paříži
zdroj: ČT sport

"Je to krátký čas na to, aby už zklamání bylo pryč. Samozřejmě tu pořád je a ještě bude. Posbírali jsme podle našeho názoru ty nejlepší hráče, kteří byli k dispozici a kteří byli zdraví a ochotní přijet, s tím jsme do toho turnaje šli, přesto se to nepovedlo. Rusové byli ve čtvrtfinále lepší," uvedl kouč Josef Jandač.

Společně s kolegy plánuje podrobnější analýzu vystoupení v Paříži. "Domluvili jsme se, že si necháme tak týden odstup, abychom měli chladné hlavy, pak to samozřejmě musíme rozebrat. A říct si, co bylo dobře, co bylo špatně. Pro trenérskou komisi budu muset samozřejmě udělat analýzu toho šampionátu," řekl Jandač.

"Samozřejmě, že to zklamání pořád přetrvává. Takhle brzo jsme přijet nechtěli, ale bohužel nám to nevyšlo a už s tím nic nenaděláme. Měli jsme kvalitní tým na to, abychom tam něco uhráli, ale bohužel zápas s Ruskem nám nevyšel, nebyla forma," připustil útočník David Pastrňák.

Je nám líto, video expirovalo.
Šimek: Udělali jsme maximum, ale nezvládli jsme to

Ani obránce Jakub Jeřábek nenechal smutek z porážky ve Francii. "Takhle rychle vstřebat to nelze. S klukama jsme to určitě řešili, protože o tom se nejde nebavit, ale nechal bych to tam, kde se to řešilo a nemluvil o tom. Samozřejmě, že to zklamání je o to větší, že týmu se docela věřilo. Takto jsme si to nikdo nepředstavoval," podotkl Jeřábek.

Útočník Michal Řepík si je dobře vědom, že ambice mužstva byly výše. "Myslím, že jsme nehráli úplně špatně, ale nedařilo se nám dávat góly. Včera jsme Rusáky na začátku tlačili, ale nejsme schopní z těch šancí dávat góly, zatímco oni se dostali do šance a dali gól, stejně tak proměnili i další. A proti takovému týmu se stav 0:2 těžko otáčí," řekl Řepík.

"Chtěli jsme víc, ale prostě se to nepovedlo a jsme zpátky doma. I když si myslím, že pro úspěch každý udělal maximum. Kdybychom třeba na začátku s Rusy proměnili nějakou šanci, ten zápas mohl vypadat jinak. Ale na taková 'kdyby' se nehraje. Rusko vyhrálo zaslouženě. Jsme tu bohužel brzo, ale to je sport," konstatoval zadák Radim Šimek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články