Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Český tým na turnaji nic vynikajícího neukázal, píší ruská média

Moskva - Rusové prošli hladce do semifinále mistrovství světa přes českou reprezentaci a podle Sovětského sportu jim v tom nezabránilo dusno v hale, špatný led ani věhlasný soupeř. Ruská média se už těší na duel s Kanadou, což predikovala ještě před utkáním Javorových listů proti Německu s titulkem "Před námi je Kanada!".

Tomáš Kundrátek v souboji s Artěmijem Panarinem
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Čtvrtfinálové utkání Rusové původně očekávali s obavami kvůli nutnosti cestovat z Německa do Francie. "Z druhé strany si sborná zaslouží obrovský dík za toto krátké přemístění do Francie a za nové emoce, které překrásně podpořil i výsledek," napsal ruský list.

"Český tým na turnaji nic vynikajícího neukázal, když prohrál nejen s Kanaďany, ale i se Švýcary. Soupeř je to ale z druhé strany pro Rusy vždycky mimořádný. Vždyť vzpomínky na porážku na loňském mistrovství světa v Moskvě čas ještě nezahladil," píše se v komentáři.

Možná i kvůli panujícímu dusnu začal ruský tým zápas beze spěchu, zato vyloučení následovala rychle, konstatoval list. Rychlé a nečekané přihrávky - hlavní ruská zbraň v přesilovkách - kvůli špatnému ledu nefungovaly. Následovaly ale góly Orlova a Kučerova a "naši mohli klidně hrát na udržení výsledku a šetřit pot v horké hale".

Šancí na zvýšení skóre pak bylo podle ruského listu mnoho, ale vstřelit gól se podařilo jen Panarinovi. "Přesvědčivé vítězství," shrnul autor průběh zápasu. I podle serveru Sport Express Rusové úvod zápasu prováhali. "Češi měli víc nebezpečných situací, víc šancí, byli aktivnější. Po první třetině jsme šli do kabin s dvougólovým náskokem díky brankáři," uvádí se v komentáři.

Český tým se nedokázal vzpamatovat, každým okamžikem se jeho naděje na úspěch zmenšovala. "Český tým na tomto turnaji dokázal otočit skóre 0:3 s Finy. Jak jim to Finové mohli dovolit?" ptá se závěrem autor.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články