Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jandač po prohře: Je to alarm před čtvrtfinále, musíme se ve všem zlepšit

Paříž – Ospalý začátek, výkon neslaný nemastný, bez drajvu do branky, většina střel zblokovaných. Téměř nic českému týmu v zápase proti Švýcarům nevycházelo. Po porážce 1:3 skončí reprezentace třetí nebo čtvrtá a ve čtvrtfinále narazí buď na Rusko, nebo USA. Trenér Josef Jandač věří, že matný výkon v posledním duelu základní skupiny bude budíčkem před klíčovým středečním střetnutím.

Petr Mrázek
zdroj: Reuters

Češi nestihli úvod zápasu, soupeř šel rychle do vedení. Podobné to bylo třeba i v utkání s Finskem, ale podle Jandače nejen v něm. "Ospalých začátků jsme měli víc, bylo to i proti jiným soupeřům. Nevím, čím to je. Zaměřujeme se na to, ale celá třetina byla taková ospalá," zhodnotil. Odmítl spekulace, že pomalejší start měli Češi vždy po dni volna. "Nevím, to jsou jen dohady. Sám bych rád věděl, proč jsme nebyli živější," řekl.

V přípravě na sedmý duel na turnaji se přitom začátku Češi speciálně věnovali. "Zrovna jsme měli speciálně poradu, nechali jsme sestříhat všechny začátky utkání. Možná už to teď ani připomínat nebudeme. Hráči už si to musí uvědomit sami," podotkl Jandač.

"Byli jsme neslaní nemastní ve hře pěti na pět i pět na čtyři. Neměli jsme patřičný drajv do brány. Ani to hokejové řešení nebylo ideální. Puky chodily pomalu a střely, které šly, byly zblokované," shrnul největší problémy v české hře Jandač.

Je nám líto, video expirovalo.
Jandač: Sám bych rád věděl, proč jsme nebyli živější

Hra se z českého pohledu zlepšila jen v druhé třetině. "Po kontaktním gólu byla naše hra nejlepší a v závěru druhé třetiny jsme byli v tlaku. Ve třetí už jsme takový tlak neměli a v momentě, kdy jsme se chystali k závěrečnému náporu, nám dali Švýcaři třetí gól a utkání bylo rozhodnuté," řekl Jandač.

Postavení ve skupině a možné čtvrtfinálové soupeře tým nikterak neřešil. "Možností bylo víc, nechtěli jsme spekulovat. Chtěli jsme hrát na vítězství, výkon ale nebyl vůbec dobrý. Byl to alarm před čtvrtfinále, že se musíme ve všem zlepšit," prohlásil.

Už během šampionátu monitorovali Češi především Švédsko, Rusko a Spojené státy. Nyní se situace jeví tak, že s Ruskem bude národní tým hrát v případě, že Kanada nepodlehne v základní hrací době Finsku. Pakliže se tak stane, čeká Jandačovy svěřence stejně jako loni tým USA.

"Pokud bychom narazili na Rusy, s těmi jsme letos hráli poměrně dost zápasů a neporazili jsme je. Tak doufám, že pokud to na ně vyjde, tak je porazíme," podotkl trenér.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články