Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Češi dějiště konání čtvrtfinále řešit nebudou, závěrečnou přípravu absolvují v Paříži

Paříž – Jestli čtvrtfinále odehrají v Paříži, nebo Kolíně nad Rýnem, zatím netuší. Jisté však už nyní je, že čeští hokejisté absolvují trénink den před klíčovým utkáním šampionátu ve francouzské metropoli, kde působí doposud. Přesné složení čtvrtfinálových dvojic určí až výsledky úterního závěrečného dne základních skupin, Češi nastoupí proti jednomu z trojice USA, Rusko, Švédsko.

Čeští hokejisté se baví při oficiálním focení
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Svěřenci trenéra Josefa Jandače vyhráli na šampionátu zatím pět ze šesti duelů a získali 13 bodů. Definitivní jistotu startu ve čtvrtfinále získali po výhře Kanady nad Norskem (5:0). V úterý se Švýcarskem se utkají o druhé místo a podle všeho i o setrvání v Paříži.

Pokud by do čtvrtfinále postoupilo i Německo, zůstal by ve Francii zřejmě i třetí tým skupiny B, neboť Němci mají jistotu, že play-off odehrají před svými fanoušky. Přesné složení dvojic a lokalit zveřejní direktoriát turnaje až po skončení základní části.

Češi skončí druzí v případě, že Švýcary jakkoliv porazí. Při porážce klesnou za nadcházejícího soupeře, a pokud by nebodovali a v závěrečném utkání skupiny B by navíc prohrála Kanada, která má již jisté první místo, s Finskem v normální hrací době, skončí čtvrtí. Ze skupiny A postoupí USA, Rusko, Švédsko a lepší z dvojice Lotyšsko - Německo. 

Bez ohledu na to se ale Češi již rozhodli, že ve středu budou trénovat v Paříži a až poté by se případně přesunuli do Kolína nad Rýnem. "Mohli jsme si vybrat ze tří časů odjezdu vlaků ve volný den a my jsme chtěli trénovat tady. Proto jsme si vybrali odpolední," řekl manažer reprezentace Milan Hnilička.

Podobný model národní tým praktikuje i v průběhu sezony při turnajích Euro Hockey Tour, kdy trénuje doma a do dějiště odlétá až ve středu odpoledne. "Kluci jsou na tento režim zvyklí," sdělil Hnilička. Přesun vlakem do Kolína nad Rýnem by měl trvat přes tři hodiny.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články