Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šimek před Francií: Potřebujeme tři body, abychom si zajistili čtvrtfinále

Paříž – Poslední krok k postupu do play-off může udělat česká hokejová reprezentace. Stačí k tomu jediné, porazit domácí Francii. Svěřenci kouče Josefa Jandače triumfovali na šampionátu čtyřikrát, a pokud zdolají i mužstvo ze země galského kohouta, otevřou brány vyřazovací části. Důležitost zápasu proti "Les Bleus" si uvědomuje i obránce Radim Šimek, který národnímu týmu věří.

Radim Šimek se snaží překonat Calvina Pickarda z Kanady
zdroj: AP autor: Petr David Josek

"Potřebujeme nutně tři body, abychom si zajistili čtvrtfinále. Uděláme všechno pro to, abychom je získali," prohlásil Šimek, který by v sestavě neměl chybět, přestože předešlý duel se Slovinskem nedohrál. Během třetí třetiny totiž utrpěl zranění zápěstí. "Chtěl jsem dohrát Jegliče, on ale zabrzdil a já se rozsekal o mantinel. Byla to moje blbost," přiznal.

Po utkání odjel na vyšetření do nemocnice, jež potvrdilo, že nic zlomeného nemá. "Na tréninku jsem tomu dal trochu voraz, ale bude to v pohodě," uvedl liberecký bek mířící do NHL, kde by měl hrát za San Jose.

Sobotní trénink absolvoval se speciálním "tejpem" na levé ruce, hrát s ním ale zřejmě nebude. "Jestli to bude bolet, raději ruku zatejpuju i na zápas. Možná trochu jinak, protože jsem v ruce neměl cit a ani jsem nevěděl, že držím hokejku," konstatoval Šimek.

Člen elitní formace si uvědomuje, že Francie podává na MS vynikající výkony. "Je to houževnatý a nepříjemný soupeř. Mají v týmu plno dobrých hráčů a nečeká nás nic lehkého," uvedl čtyřiadvacetiletý obránce.

Češi se podle všeho nebudou poprvé cítit v Paříži jako doma, protože by převahu v hledišti měli mít fanoušci soupeře. "Aspoň bude pořádná atmosféra a hukot, i když bude většina lidí fandit Francii. Naši ale taky fandí výborně," zakončil Šimek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články