Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

K reprezentaci se opět připojí Petr Holík, možná přijede i Sobotka

Paříž – K hokejové reprezentaci se opět připojí útočník Petr Holík. Zlínský hráč z ní vypadl před odletem na MS pro zranění. Mužstvo naopak opustí Dominik Kubalík z Plzně, který s týmem jen trénoval a čekal na případné dopsání na soupisku. Vedení národního týmu rovněž zvažuje nominaci Vladimíra Sobotky ze St. Louis, které v neděli vypadlo z play-off NHL. O služby druhého českého útočníka v kádru Blues Dmitrije Jaškina zájem nemá.

Petr Holík v utkání s Třincem
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Dominik odlétá a odpoledne se k nám připojí Petr Holík," potvrdil generální manažer Martin Ručinský po dopoledním tréninku týmu.

Pětadvacetiletý Holík se zranil v závěrečném přípravném zápase před šampionátem proti Rusku v Českých Budějovicích, ale už by měl být fit. "Mluvili jsme s ním a je v pořádku. Cítí se výborně. Bude s námi trénovat a pak se uvidí," doplnil Ručinský na adresu útočníka, jehož jméno by jinak v nominaci nechybělo.

Ještě dvě volná místa

Zda bude dopsán na soupisku, se podle všeho rozhodne až v příštích dnech. Český tým na ní má ještě dvě volná místa pro hráče v poli. S mužstvem v dějišti turnaje trénují obránci Jan Kolář, Libor Šulák a útočník Jakub Lev. Pozici třetího brankáře zaujme Dominik Furch.

Tým opustil Kubalík, jenž byl dodatečně povolán po Holíkově zranění. "Dominik věděl, už když odlétal sem, jaká je jeho situace. Byl tady jen na takzvané čekačce a nechceme, aby to absolvoval dva roky po sobě," poukázal Ručinský na skutečnost, že nejlepší střelec základní části extraligy s reprezentací trénoval i na loňském MS a nakonec se na soupisku nedostal. "Dali jsme mu vybrat a rozhodnutí bylo na něm. Kdyby chtěl, byl by tady s námi. Chce se ale připravit pořádně na novou sezonu," uvedl generální manažer.

Reprezentaci by mohl teoreticky doplnit i Sobotka, který figuroval v nominaci na začátku přípravy, ale nejprve měl problémy se zády a poté se domluvil na smlouvě se St. Louis a odletěl do zámoří. "Spojíme se s ním, zjistíme, jaký je jeho zdravotní stav, jaká je celá situace kolem něj a poté se rozhodneme," řekl Ručinský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články