Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Voráček: Prohrát i druhý zápas? To jsme si dovolit nemohli

Paříž - Kapitán Jakub Voráček gólem a dvěma asistencemi podpořil očekávanou výhru českých hokejistů na mistrovství světa nad Běloruskem 6:1. Po úvodní porážce s Kanadou 1:4 získal národní tým na šampionátu v Paříži první body. "Nebrali jsme nic jiného než tři body, nemohli jsme si dovolit prohrát i druhý zápas," řekl Voráček.

Kapitán národního týmu Jakub Voráček
zdroj: ČTK

"Dobře jsme bruslili a hráli solidně přesilovky. Celá obrana zahrála parádně, kluci drželi výborně modrou a díky tomu jsme je drželi v pásmu a nic moc jim nedovolili," prohlásil útočník Philadelphie.

Jedním z klíčových momentů zápasu byl podle Voráčka první gól Petra Vrány ve 14. minutě. "Uklidnil nás. Tyhle zápasy jsou ošemetné, a když se do nich nemůžete dlouho dostat, tak je to nervózní. Pak oni třeba ujedou, dají jeden náhodný gól a najednou je z toho zápas," podotkl Voráček.

V úvodu druhé třetiny Bělorusko snížilo brankou dvě sekundy po skončení přesilové hry na 2:1. "Na začátku druhé třetiny jsme začali trochu létat, dostali jsme branku, ale jak dal Červus (Červenka, pozn. red.) na 3:1, tak jsme zápas kontrolovali," řekl sedmadvacetiletý útočník.

Voráček vstupoval do zápasu ve formaci s Janem Kovářem a Lukášem Radilem, v průběhu utkání se ale přesunul k Davidu Pastrňákovi a Tomáši Plekancovi. "Musíme se nabízet, bruslit a pak to půjde. Myslím, že všichni tři vidíme led velice dobře a musíme si vyhovět. Když budeme pospolu, musíme pomoct týmu vyhrát," podotkl Voráček.

Změnu spoluhráčů prý ani pořádně nepostřehl. Zejména s ohledem na časté přesilové hry. "Říkal mi to Pleky před koncem druhé třetiny. A jestli to prospělo? Ve třetí části jsme dali nějaké góly, což potěší. My jsme ale moc společných střídání neměli, bylo tam hodně přesilovek a oslabení," dodal Voráček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články