Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Radil: Puk jsem si neschoval, gól si ale budu pamatovat dlouho

Paříž - Premiérový zápas na mistrovství světa a hned v elitní formaci. Útočník Lukáš Radil se navíc radoval i z gólu, vychutnat vítězství si ale nemohl. Proti favorizované Kanadě snížil v 53. minutě v přesilové hře dorážkou do odkryté branky na 1:2, jenže Češi prohráli se současným suverénem světového hokeje 1:4.

Lukáš Radil se raduje z branky
zdroj: RvSMedia autor: Monika Majer

"Musím pochválit kluky. Já slíznul jenom tu smetanu. Ale puk jsem si nenechával, na tohle moc nejsem. Jen si tenhle gól určitě budu pamatovat," vrátil se ke své trefě Radil. Dorazil puk poté, co Jakub Voráček uvolnil Jana Kováře, jehož pokus Calvin Picard stihl vytěsnit na tyč.

Útočníka Spartaku Moskva mrzelo, že dobrý výkon podpořený gólmanem Petrem Mrázkem nevedl k lepšímu výsledku. "Nečekal jsem, že bychom mohli mít proti Kanadě i nějakou převahu, třeba ve druhé třetině jsme těch šancí měli docela dost. Už tam jsme se jim mohli přiblížit a náskok stáhnout," uvedl Radil.

Je nám líto, video expirovalo.
Radil: Musím pochválit spoluhráče, já jen slíznul smetanu

"Je potřeba uznat, že jejich gólman chytal parádně. Petr Mrázek taky, ale my mu to neusnadnili. Oni bohužel proměnili každou šanci, jakou dostali," navázal Radil a vyčítal si inkasovaný gól na 1:3. "Byla to velká škoda. Přišla chyba ode mě, já si tam nepohlídal hráče a oni to hned z té šance potrestali. Zhatil jsem tak trochu šance vyrovnat."

Ocenil podporu českých fanoušků v AccorHotels Areně, do které zavítalo necelý devět tisíc diváků. "Byli skvělí. Vůbec mě nenapadlo, že by jich přišlo teď tolik. Chtěl bych jim poděkovat a doufám, že v sobotu jich přijde zase tolik. Připadal jsem si tady pomalu jako v Praze," ocenil Radil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články