Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Reprezentaci posílí Kempný, o Plekancovi a Pastrňákovi se teprve rozhodne

Mannheim (Německo) - Michal Kempný z Chicaga se zapojí do přípravy hokejové reprezentace před mistrovstvím světa v Německu a Francii. Národní tým naopak neposílí Tomáš Hertl či Martin Hanzal. Otazník pak visí nad startem Tomáše Plekance a Davida Pastrňáka.

Michal Kempný
zdroj: ČTK/Paprskář Pavel

U obou útočných hvězd se stane klíčovým, zda projdou zdravotní prohlídkou u svých klubů v zámoří.  "Vím dobře, jaké to je hned po vyřazení, hráče čekají výstupní prohlídky a pohovory. Ale napsali jsme si s 'Plekym' po smskách a dohodli se, že si zavoláme v pondělí navečer. Právě zítra má zdravotní prohlídky a vše okolo," přiblížil Ručinský.

Věří však, že by vše mohlo být na dobré cestě. I proto, že čtyřiatřicetiletý Plekanec vždy, když byly příznivé okolnosti, na pozvánku z národního mužstva v minulosti kývl.

"Mluvili jsme spolu už před play-off. Pravdou je, že 'Pleky' je 'Pleky', a vždy, když ho někdo povolal, tak se sbalil a jel. Samozřejmě věřím, že dorazí i tentokrát, ale nechci mluvit za něho. Uvidíme, až si spolu popovídáme, jak je na tom zdravotně a jestli bude mít chuť se k nám připojit," doplnil Ručinský.

Je nám líto, video expirovalo.
Jandač počítá posily ze zámoří a extraligy. O Pastrňákovi a Plekancovi se brzy rozhodne

V kontaktu byl i s Hertlem. "Je už definitivní, že nedorazí. jeho zdravotní stav mu to nedovoluje. Je zraněný a těch zdravotních problémů má víc. Play-off dohrával pod injekcemi," uvedl Ručinský.

Zámořskou variantou byl také bek Vojtěch Mozík, jenž obléká dres týmu Albany Devils v AHL. "Ale je vázaný v klubu. Hrají play-off a dál pokračuje v klubové sezoně, takže to pro nás momentálně není aktuální možnost," vysvětlil Ručinský.

Spolu s Kempným, který sice rovněž nemá v NHL kontrakt na další sezonu, ale je zdravý a má chuť na MS hrát, posílí výběr kouče Josefa Jandače i další beci Radim Šimek (Liberec) a Jakub Krejčík (Brno) z kádru finalistů extraligy. Všichni tři se připojí při úterním srazu v Českých Budějovicích před Českými hokejovými hrami, jež budou generálkou na šampionát.

Na něm si naopak nezahrají další zvažovaní zástupci extraligového mistra Komety. Obránce Ondřej Němec má zdravotní potíže, zkušený útočník Martin Erat se omluvil trenérům s ohledem na náročnou sezonu s Brnem.

"Ondra není zcela zdravotně v pořádku, měl nějaká nedoléčená zranění během play-off, ten se k nám nepřipojí. U Martina Erata je situace taková, že se vrací za rodinou do Ameriky. Říkal, že už by to nedal," přiblížil Ručinský.

Na telefonát čeká ještě útočník Michal Vondrka. "Mluvil s ním osobně Pepa Jandač s tím, že mu zavoláme po těchto zápasech v Německu. Michal toho v sezoně a pak v play-off odehrál strašně moc, v Chomutově to na něm celé stálo. Uvidíme. Samozřejmě se s ním spojíme, musíme udělat nejdřív analýzu těchto dvou zápasů, sednout si na to a domluvit se, jakým směrem by se to mělo ubírat dál," řekl Ručinský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články