Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Česká hokejová sedmnáctka vyzrála na Rusko a získala bronz

Brno - Česká hokejová reprezentace do sedmnácti let skončila třetí na výborně obsazeném Turnaji pěti zemí v Brně. Medailový post si zajistila výhrou nad Ruskem 2:1.

Zdeněk Sedlák, Daniel Kowalczyk a Jan Dluhoš
zdroj: ČTK/Paprskář Pavel

Český tým potřeboval v utkání s Ruskem zvítězit, aby skončil na bronzové příčce. To se mu podařilo především díky drtivému finiši. Na 1:1 vyrovnal dvě minuty před koncem Adam Gajarský. Za dalších 25 sekund se k puku dostal Zack Malík, který svou trefou rozhodl o vítězství českého výběru. "Byl jsem ve správnou chvíli na správném místě, tak jsem to pak jenom doklepl," okomentoval rozhodující branku Malík.

Kategorie do sedmnácti let nemá svůj světový šampionát, turnaj byl tudíž pro národní tým jedním z vrcholů sezony. "Pro nás je to teď v té sezoně určitě vrchol a hodně prestižní turnaj," řekl Petr Haken, trenér reprezentantů do 17 let. Kouč sedmnáctek zároveň připustil možnost, že by se někdo z hráčů mohl dostat do týmu pro dubnové mistrovství světa osmnáctiletých.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští hokejisté do sedmnácti let získali v Brně bronz

"Předvedli jsme týmový výkon podpořený výborným brankářem, takže z toho možná rozklíčujete, kdo má šanci a kdo ne," naznačil šance reprezentantů Haken. Vítězem turnaje v Brně se stali Švédové před celkem Spojených států amerických.

 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články