Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Česká hokejová sedmnáctka ztratila dobře rozehraný zápas proti USA

Brno - Reprezentační sedmnáctka přivítala v utkání Turnaje pěti zemí hokejisty Spojených států, a ačkoliv vedla už 2:0, čtyřmi brankami v řadě Američané duel otočili a slavili vítězství 4:2. Dvě gólové přihrávky si v dresu poražených připsal František Klejna.

Je nám líto, video expirovalo.
Česká sedmnáctka nestačila na Turnaji pěti zemí na USA

Skóre utkání Turnaje pěti zemí mezi reprezentacemi Česka a USA otevřel Šik a na začátku druhé třetiny zvýšil na 2:0 Pekař. Jenže druhá polovina zápasu patřila Spojeným státům. Vyrovnání v průběhu sedmi minut zařídily dvě přesné přesilovkové trefy Američanů a poslední část zápasu přinesla dovršení amerického obratu.

"Třetinu a půl jsme je přehrávali fyzicky, pak nám asi odešly síly," řekl k hernímu výpadku střelec druhého českého gólu Pekař.

Jake Pivonka, zástupce severoamerického hokeje s českými kořeny a syn bývalého českého hráče Michala Pivoňky, zařídil vítěznou branku. Na 4:2 upravil skóre Wilde svou druhou brankou v zápase.

"Hrát proti zemi, odkud pochází moje rodina, je opravdu speciální zážitek. Vidět kolem sebe všechny ty lidi, to mi pomohlo hrát ještě líp," dodal k utkání mladý Pivonka.

V dalším zápase Finové přehráli Rusko 2:1 díky dvěma gólům v závěrečné třetině.

Turnaj pěti zemí hokejistů do 17 let v Brně:

ČR - USA 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)

Branky: 17. Šik, 22. Pekař - 33. a 49. Wilde, 39. Stastney, 44. Pivonka.

Rusko - Finsko 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články