Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kubalík se těší domů. Na Švédsko přijde celá rodina, ujišťuje

Plzeň – Pro Dominika Kubalíka je domácí utkání turnaje Karjala v Plzni mezi českými hokejisty a Švédskem splněný sen. Jednadvacetiletý kanonýr je místním rodákem, může se tak těšit na velkou podporu z hlediště nejen od svých blízkých. Přímý přenos vysílá od 17:30 ČT sport a náš web.

"Když řeknu, že tohle je splněný sen, tak to myslím vážně. Je to něco, co se zase až tak moc hráčům nepovede. Něco senzačního. Přece jenom je to výjimečné hrát s reprezentací takhle doma. Bude tu hodně známých, přijde celá rodina. Těším se na to. Doufám, že nezklameme," řekl Kubalík.

Pozvánka v době plzeňské krize

Pozvánky do reprezentace si cení o to více, že přišla po nepovedeném startu Indiánů do sezony, kdy se klub ocitl až na dně extraligy. "Výkony týmu a ani ty moje nebyly zkraje sezony až takové. Jsem samozřejmě moc rád, že to pokračuje a navážu tak hned na minulou sezonu, kdy jsem v reprezentaci debutoval," netajil se spokojeností Kubalík, na jehož kontě je zatím devět startů.

Výjimečnost okamžiku podtrhuje, že se ve výběru kouče Josefa Jandače potkal s kamarádem Jakubem Jeřábkem a velkou oporou Plzně z nedávné minulosti Janem Kovářem. "Bavili jsme se o tom s Kubou, že by bylo fajn vyhrát. Trošku si rýpnul se slovy, že tady v Plzni v sezoně zatím moc výher neviděli," poznamenal Kubalík.

Věří, že mezi ním a Jeřábkem bude fungovat při hře i nadále chemie, jež mezi nimi byla před Jeřábkovým letním odchodem do Kontinentální ligy. "Fungovalo to a při přesilovkách to bylo znát. Ale stejně tak i při hře pět na pět. Myslím, že to se nezapomíná, tak to jen oprášíme při tréninku a snad to pak zužitkujeme i v zápase," přeje si Kubalík.

Kubalík: V tomhle týmu člověk nemůže mít špatného spoluhráče

V útočné formaci nastoupí s Lukášem Radilem a právě Kovářem. "Honza je jedním z nejlepších hráčů KHL, u Lukáše je to podobné. Vůbec si nestěžuju. Jde o hráče, kteří toho mají dost za sebou a jsou hodně šikovní. Ale v tomhle týmu člověk nemůže mít špatného spoluhráče," prohlásil Kubalík.

"Honza bude jako centr tvořit a já se budu snažit ho doplňovat. Snad ví, kam mi to má nabíjet," pousmál se Kubalík, jenž stihl v této sezoně už devět extraligových zásahů a dává tak zapomenout na jarní play-off, v němž se trefil pouze jednou za 11 zápasů.

"Každý útočník zažije v sezoně vždy nějakou odmlku. Záleží vždy jen na tom, jak je dlouhá. Minulý rok to bylo celou sezonu super, pak v play-off jsem nějakým způsobem vyhasnul. Pak se dařilo v přípravě, ale potom jsme jako tým nedávali v extralize moc gólů. Ale teď jsme začali vyhrávat a s tím pak vylezou nahoru i jednotlivci," konstatoval Jeřábek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články