Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Sekáč není po otřesu mozku fit a dá si pauzu. Ve start na MS věří

Znojmo - Účast útočníka Jiřího Sekáče na mistrovství světa ohrožuje lehčí otřes mozku, který utrpěl ve středečním zápase se Švédy. Jedna ze čtyř posil reprezentace z NHL nenastoupí v odvetě ve Znojmě. Forvard Arizony odjel domů a k týmu se připojí v neděli na srazu v Praze. Sekáč věří, že se jeho zdravotní stav rychle zlepší, nedá se však vyloučit, že nebude schopen v přípravě pokračovat.

"V Americe pro případ, že se něco takového stane, děláme na začátku roku testy. Když pak někdo dostane úder do hlavy, tak je pak udělá opět a doktoři z toho poznají, jestli má člověk nějaký problém s hlavou, nebo ne. To teď bohužel nejde," řekl Sekáč.

Dobře si uvědomuje, že jeho situace je složitá. "S hlavou je to těžké, člověk nikdy neví. Může to být za den v pohodě a může to trvat i několik týdnů. Já jsem nikdy otřes mozku neměl, měl bych se z toho dostat co nejdřív," doufá.

Hned ve čtvrtek si místo tréninku na ledě zkoušel zajezdit na rotopedu, ale brzy musel skončit. "Zkoušel jsem to. Vím, co dělají kluci v Americe, když se jim to stane. Než začnou chodit na led, jdou na kolo, jestli mají bolesti hlavy nebo se motají. Zatím bolest hlavy pořád je," přiznal Sekáč. "Hlava není sranda, a když bych dostal další ránu, v nejhorším případě to může znamenat i konec kariéry," podotkl.

Bývalý hráč Lva Praha se zranil hned v prvním střídání středečního zápasu. "Nejdřív jsem sehrál první souboj, ze kterého jsem odjel úplně v pohodě. Při druhém mě (protihráč) v poslední chvíli zahlédl, trochu uhnul a já ho trefil hlavou. A pak jsem si druhou dal o mantinel," popsal zranění. "Cítil jsem, jak se mi trochu podlomila kolena a začal jsem mít bolesti hlavy. Řekl jsem si, že nemá cenu riskovat zdraví. Hlava není žádná sranda," řekl Sekáč.

Přestože zůstává ohledně startu na MS optimistou, uvědomuje si, že do Ruska nakonec nemusí odjet. "Může se to stát. Pořád je ale jeden zápas a doufám, že se do té doby dám dokupy," vyhlížel Sekáč úterní souboj s Kanadou. "Jsem pozitivní. Kanadě máme co vracet," dodal účastník šampionátu z roku 2014 ke konfrontaci s úřadujícími mistry světa v pražské O2 areně.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio 6: Týden do hokejového MS v Rusku
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články