Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Kádr hokejistů před MS doplní Tomáš Voráček, Jeřábek a Kubalík

Ústí nad Labem - Obránci Tomáš Voráček z Mladé Boleslavi a Jakub Jeřábek s útočníkem Dominikem Kubalíkem z Plzně doplní kádr české hokejové reprezentace v přípravě na květnové mistrovství světa. Mužstvo naopak po duelu Euro Hockey Challenge v Ústí nad Labem proti Německu (2:1) opouští zadáci Jakub Krejčík z Örebro, Bohumil Jank z Třince a útočníci Jan Káňa s Martinem Dočekalem z Komety Brno.

Na čtvrtý týden přípravy na mistrovství světa v Rusku má kouč Vladimír Vůjtek starší devětadvacetičlenný kádr s třemi gólmany, deseti obránci a šestnácti útočníky.

Na pondělním srazu v Praze se nově připojí k týmu obránce Marek Trončinský s útočníky Richardem Jarůškem a Tomášem Urbanem z Mladé Boleslavi. Jejich spoluhráč Voráček měl problémy s kolenem a byl povolán dodatečně. "Umoudřilo se to," řekl trenér Vladimír Vůjtek k Voráčkovu stavu.

O nominaci hráčů Plzně informoval jen několik minut poté, co Indiánům po prohře v prodloužení šestého semifinálového utkání se Spartou skončila sezona. "Kdyby se to protáhlo do neděle, tak bychom do těch týmů asi nemohli sáhnout," uvedl Vůjtek k doplnění kádru už pro duely se Švýcary.

Otazník visí nad útočníkem Romanem Horákem, kterého nepříjemně zranil při vhazování Simon Danner vysokou holí. "Horák má vybité zuby a nějakých osm stehů, bolí ho hlava. Možná s námi ani nepojede do Švýcarska. Musí někde navštívit zubaře a uvidíme v pondělí," prohlásil Vůjtek.

V obou zápasech v Ústí nad Labem s Německem nehrál obránce Jan Kolář, který má potíže s ramenem. "Honza zatím jen trénuje, čekáme, až se mu to rameno umoudří. Zatím nemůže pořádně střílet. Asi ho vezmeme i do Švýcarska, lepší se to a dneska na tréninku i střílel," doplnil Vůjtek.

S lehce pochroumaným kotníkem nehrál útočník Robert Kousal, ale v pondělí na srazu nebude chybět. Útočník Vladimír Sobotka z Omsku, který už po návratu z Ruska léčí zranění zad v Česku, se v nejbližší době na srazu hlásit nebude. "Chodí po lékařích a nevypadá to dobře," řekl Vůjtek.

Aktuální kádr české hokejové reprezentace na soustředění před MS:

brankáři: Dominik Furch (Omsk/KHL), Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL), Jakub Kovář (Jekatěrinburg/KHL)

obránci: Milan Doudera, Josef Hrabal (oba Třinec), Marek Trončinský, Tomáš Voráček (oba Mladá Boleslav), Jakub Jeřábek (Plzeň), Jan Rutta (Chomutov), Michal Kempný (Omsk/KHL), Jan Kolář (Chabarovsk/KHL), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava/KHL), Petr Zámorský (Örebro/Švéd.)

útočníci: Richard Jarůšek, Tomáš Urban (oba Mladá Boleslav), Roman Červenka (Chomutov), Rudolf Červený (Hradec Králové), Petr Holík (Zlín), Jan Hruška (Kometa Brno), Dominik Kubalík (Plzeň), Roman Horák (Podolsk/KHL), Milan Gulaš (Färjestad/Švéd.), Lukáš Kašpar (Slovan Bratislava/KHL), Petr Koukal (Jekatěrinburg/KHL), Robert Kousal (Novokuzněck/KHL), Lukáš Radil (Spartak Moskva/KHL), Tomáš Vincour (Novosibirsk/KHL), Martin Zaťovič (Togliatti/KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články