Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Dvacítka odjela k prověrce před MS na turnaj v Tampere

Praha - Hokejový výběr do 20 let čeká v tradičním vánočním čase mistrovství světa v Helsinkách. Finsko nyní žije hokejem, protože kromě reprezentačního áčka se na sever Evropy k přípravným zápasům vydali i svěřenci trenéra Jakuba Petra. Češi začnou turnaj v pátek duelem s domácím výběrem. Následovat budou víkendové souboje se Švédskem a Ruskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejová dvacítka odletěla do Finska na přípravu před MS

Turnaj v Tampere je pro české mladíky poslední velkou příležitostí, jak si říct o nominaci před světovým šampionátem na konci roku. Před mistrovstvím už totiž Čechy čeká pouze tréninkový kemp a dva přípravné zápasy.

"Dali jsme prostor hráčům, kteří si o nominaci řekli ať už v extralize, nebo výkony v 1. lize," řekl kouč národního týmu Jakub Petr. "Každý se na to stoprocentně koncentruje a každý ví, o co se hraje. Je to poslední možnost, jak se ukázat před trenéry. Je to zodpovědnost vůči sobě i týmu," dodal brankář Karel Vejmelka.

Jisté už je, že reprezentace se bude muset na MS obejít bez pomoci útočníka Jakuba Vrány. Devatenáctiletý talent a nejlepší střelec národního týmu do 18 let na loňském stříbrném šampionátu, který momentálně působí na farmě Washingtonu v Hershey, si v závěru října poranil zápěstí a bude tři až čtyři měsíce mimo hru.

Juniorské MS se uskuteční od 26. prosince, český tým se v základní skupině utká s Ruskem, Běloruskem, Slovenskem a Finskem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články