Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Finové na Čechy vyrukují se šesti posilami z NHL

Helsinky – Všech šest posil z NHL, která má finský trenér Kari Jalonen k dispozici, se postaví českému týmu v zápasech Euro Hockey ve středu ve Znojmě a v pátek v Brně. Už minulý týden v domácích duelech proti Rusku nastoupili Jyrki Jokipakka z Dallasu, Rasmus Ristolainen z Buffala, útočníci Aleksander Barkov s Jussim Jokinenem z Floridy a Tuomo Ruutu z New Jersey. Nově se zařadil do týmu také forvard Leo Komarov z Toronta. 

Utkání Finsko - Česko
zdroj: ČTK/ITAR-TASS

Finové minulý týden hráli v EHT se sbornou a oba zápasy vyhráli. Ve čtvrtek v Tampere zvítězili 3:0 a v sobotu Helsinkách 4:2. V tabulce jsou před závěrečnými dvěma duely druzí o bod za Švédskem, před třetím Ruskem mají náskok tří a předčtvrtým Českem pěti bodů.

Polovina z osmadvacetičlenného kádru má medaili z minulé sezony. Na olympijských hrách v Soči získali bronz beci Juuso Hietanen, Sami Lepistö a útočníci Komarov, Ruutu, Juhamatti Aaltonen, Jarkko Immonen, Petri Kontiola a Antti Pihlström.

Stříbro ze světového šampionátu v Minsku mají vedle Hietanena, Immonena, Komarova a Kontioly také gólman Juuse Saros, obránci Ville Lajunen, Atte Ohtamaa, Tuukka Mäntylä a forvardi Tommi Huhtala s Petterim Wirtanenem.

Immonen s Komarovem jsou spolu s Lepistömem, Aaltonenem, Pihlströmem, Ruutuem, beky Topim Jaakolou, Anssim Salmelou a gólmanem Nikem Hovinenem mistry světa z roku 2011 z Bratislavy. Jaakola, Lepistö a brankář Atte Engren hájili barvy Lva Praha v KHL.

Nominace Finska na zápasy  s ČR ve Znojmě a v Brně:

Brankáři: Juuse Saros (Hämeenlinna), Atte Engren (Mytišči/KHL), Niko Hovinen (Malmö/Švéd.)

Obránci: Topi Jaakola, Ville Lajunen, Atte Ohtamaa (všichni Jokerit Helsinky/KHL), Esa Lindell (Ässät Pori), Juuso Hietanen (Nižnij Novgorod/KHL), Jyrki Jokipakka (Dallas/NHL), Sami Lepistö (Jekatěrinburg/KHL), Tuukka Mäntylä (Chabarovsk/KHL), Rasmus Ristolainen (Buffalo/NHL), Anssi Salmela (Färjestad/Švéd.)

Útočníci: Juhamatti Aaltonen, Tommi Huhtala, Petteri Wirtanen (všichni Jokerit Helsinky/KHL), Juha-Pekka Hytönen, Ossi Louhivaara, Harri Pesonen (všichni Lausanne/Švýc.), Aleksander Barkov, Jussi Jokinen (oba Florida/NHL), Teemu Hartikainen (Ufa/KHL), Jarkko Immonen (Nižnij Novgorod/KHL), Leo Komarov (Toronto/NHL), Petri Kontiola (Jaroslavl/KHL), Oskar Osala (Magnitogorsk/KHL), Antti Pihlström (Ufa/KHL), Tuomo Ruutu (New Jersey/NHL)

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články