Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Asistent Weissmann: Proti Norsku to bylo výborné utkání

Lillehammer - Čeští hokejisté mají za sebou vydařený zápasový vstup do závěrečné přípravy na blížící se mistrovství světa v Praze a Ostravě. V Lillehammeru porazili domácí Norsko jednoznačně 4:0 a asistent trenéra Ondřej Weissmann byl po skončení duelu, který byl součástí Euro Hockey Challenge, maximálně spokojený.

Ondřej Weissmann (vlevo)
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Sehráli jsme výborné utkání. Musím pochválit celé mužstvo, protože všichni hráli zodpovědně, bruslili, byli důrazní. Nory jsme k ničemu moc nepustili, i když hráli docela dobře. Měli jsme dobrou obranu. Chtěli jsme být aktivní, což se nám dařilo," řekl Weissmann po utkání. "Díky aktivitě jsme získali spoustu kotoučů v útočném pásmu. Bylo to výborné utkání," zopakoval.

Jediným záporem duelu z českého pohledu byly dvě nevyužité přesilové hry pět na tři. Celkem měl výběr kouče Vladimíra Růžičky k dispozici 3:04 minuty výhody dvou hráčů v poli. "Přesilovku musíme ještě vylepšit. Střel tam bylo poměrně dost, ale brankář soupeře na ně byl připravený. Měla by tam být rychlejší přihrávka, více střel z voleje. Doufám, že máme ještě dost času, abychom něco nacvičili," řekl Weissmann.

Naopak hra v oslabení se českému týmu dařila. Ani jeden ze čtyř trestů Norové nepotrestali. "Už proti Rusku jsme zkoušeli hrát v oslabení aktivně a teď jsme v tom pokračovali. Pokud je šance, tak se snažíme rychle přistupovat (k soupeři) a zdvojovat se v soubojích. A zatím nám to vychází. Uvidíme, jak to bude dále," uvedl jeden ze dvou Růžičkových asistentů.

S Norskem se český tým utkal třikrát v minulé sezoně, i proto měli trenéři celkem jasno, jak bude soupeř hrát. "Norové jsou houževnatý soupeř. Pokud by dali gól, tak by byli nepříjemní. I proto jsme rádi, že to bylo s nulou. Až na začátek třetí třetiny, kdy jsme ztratili pár kotoučů, tak kluci dobře bránili," ocenil Weissmann čisté konto Jakuba Kováře.

I vzhledem k tomu, že si Kovář připsal jen 13 zákroků, zřejmě nastoupí i v sobotu, kdy se týmy utkají podruhé. Matěj Machovský tak na svoji premiéru v národním týmu bude dál čekat. Do sestavy se ale posunou obránce Petr Zámorský a útočník Tomáš Zohorna, kteří dnes nehráli. "Místo koho ale nastoupí, budeme řešit až u večeře," dodal Weissmann.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih hokejového utkání Norsko - Česko
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články