Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Krejčík: Obránců z NHL moc nepřijede, šanci dostat se na MS má každý

Praha – Je mu teprve 23 let, už má ale za sebou angažmá v KHL i švédské nejvyšší soutěži. Jakub Krejčík bojuje o nominaci na blížící se domácí mistrovství světa a dobře ví, že šance probojovat se do závěrečné nominace je veliká. "Všichni víme, že kluků z NHL asi moc nepřijede. Šanci má každý," myslí si obránce švédského Örebra.

Jakub Krejčík
zdroj: ČT4 autor: Pavel Paprskář

Účastník světového šampionátu v roce 2012, z nějž si odvezl bronzovou medaili, má za sebou vydařenou sezonu, ve které pomohl Örebru k postupu do play-off. "Mohlo to být z mé strany lepší, ale zase to byl jiný hokej, jiná liga. Poprvé jsem byl mimo Českou republiku, tím to bylo taky jiné. Jsou to nové zkušenosti. Příští rok to může být lepší, něco jsem se naučil," řekl Krejčík, jenž do Švédska přešel z pražské Sparty. V minulosti hrál i za Slavii a Lva Praha. Örebro obsadilo v základní části švédské ligy šesté místo, ve čtvrtfinále play-off prohrálo s třetím Växjö 2:4 na zápasy.

"Po loňské sezoně, kdy se hrálo o sestup, jsme splnili cíl dostat se do šestky. V play-off je to o něčem jiném. Mrzelo nás, že jsme vypadli, protože šance postoupit dále byla. Bylo to zklamání, ale že bychom nesplnili očekávání, to ne," vrátil se rodák z Prahy k nedávno skončené klubové sezoně. "Teď začíná nová kapitola. Přijel jsem v dobré náladě a těším se na zápasy. Těšil jsem se i do české kabiny," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejová reprezentace odcestovala za přípravou do Norska

První zahraniční angažmá mu ulehčila přítomnost slovenského brankáře Júliuse Hudáčka a později i českého beka Petra Zámorského. "Od začátku tam byl Július, to bylo super. Když přišel Petr, bylo to ještě o něco lepší. Měli jsme super partu," uvedl Krejčík, jehož reprezentační kouč Vladimír Růžička zařadil do dvojice právě se Zámorským.

"My jsme ale spolu nehráli, potkali jsme se všehovšudy tak při dvou střídáních. V reprezentaci nám to nepomůže, ale zvládneme to," dodal. Proti Hudáčkovi by mohl nastoupit příští týden v Jihlavě, kde se Češi utkají se Slovenskem. "Bavili jsme se o tom, že by mi mohl pustit nějaký gól," dodal s úsměvem Krejčík, který má v národním týmu na kontě zatím jednu branku. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články