Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Generálka se nepovedla, Češi prohráli s Finy na nájezdy

Stockholm - Čeští hokejisté podlehli v závěrečném utkání na Oddset Hockey Games Finsku 1:2 po samostatných nájezdech a na turnaji skončí druzí, nebo třetí. Rozhodne o tom výsledek zápasu Ruska s domácím Švédskem. Finové, kteří měli od prosince jisté vítězství v Euro Hockey Tour, obhájili triumf na švédském turnaji a vyhráli třetí ze čtyř podniků v této sezoně.

Utkání Finsko - ČR
zdroj: ČTK/AP

Do sestavy se vrátila hlavní česká hvězda Jaromír Jágr, který po druhé třetině sobotního duelu s Ruskem odstoupil se zhmožděným stehenním svalem. Na konci druhé třetiny ale znovu zamířil předčasně do kabiny. Mimo sestavu zůstali bek Mozík a útočníci Nosek. Naskočili naopak zadák Lukáš Kovář a útočník Martin Růžička.

První šanci nabídla až v šesté minutě česká přesilovka při Huhtalaově trestu, kdy po Krejčíkově střele dorážel Kousal. Z vedení se ale radovali vzápětí Finové. Keränen přešel na levé straně přes Jordána a překonal střelou na bližší tyč Saláka.

Rinneho prověřil Zaťovič, ale větší šanci měli suverénní vládci evropské tour. Po Komarovově akci zastavil Keränenův blafák Salák a v dorážce Finům zabránil Krejčík i posunutá branka. V závěru úvodního dějství se Češi ubránili při Kolářově trestu, navíc zahrozil Petružálek, který ale šel vzápětí také pykat.

Ondřej Weissmann (asistent trenéra ČR): "Bylo to jiné oproti předchozímu duelu s Ruskem. Včera jsme měli problémy ve středním pásmu, dnes si myslím, že se to výrazně zlepšilo a pokryli jsme si to. Troufnu si říct, že od půlky utkání jsme byli i lepší. Dodržovali jsme to, co jsme si řekli. Včera jsme propadali, dnes jsme to trošku zatáhli a střední pásmo si pohlídali. Bylo to úplně jiné utkání a zvládli jsme ho, jen škoda těch nájezdů."

Češi tak vstoupili do druhého dějství v oslabení tří proti pěti, v pokračujícím oslabení se pak dostával do samostatného úniku Zaťovič, ale zastavil jej faulem Mäntylä. Finové v oslabení odolali, pak pálil opět Zaťovič. Následně několikrát Seveřané zatlačili Růžičkův tým a otestovali českého brankáře.

Na druhé straně měl Rinne problémy s pokusem Martina Růžičky, který se v 35. minutě už prosadil. Vondrka vytvořil přečíslení přihrávkou na Klepiše a po jeho asistenci se Růžička z pravé strany trefil mezi betony Rinneho. Krátce předtím odešel do šatny Jágr.

Ve třetí třetině se čeští hokejisté neprosadili ani Wirtanenově trestu. Zápas dospěl do prodloužení, ve kterém měl šanci Jormakka. V rozstřelu uspěli Immonen a Keränen, zatímco Klepišovi nevyšel bekhendový blafák a Martin Růžička netrefil branku.

ČR - Finsko 1:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0) Branky a nahrávky: 35. Martin Růžička (Klepiš, Vondrka) - 7. Keränen (Teräväinen, Hietanen), rozhodující sam. nájezd Immonen. Rozhodčí: Björk, Sjöqvist - Pihlblad, Haster (všichni Švéd.). Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 913.

ČR: Salák - Kolář II, Jordán, Zámorský, Vitásek, Jank, Krejčík, L. Kovář, Mojžíš - Jágr, Hudler, Rolinek - Martin Růžička, Klepiš, Vondrka - Radil, Kousal, Gulaš - Kašpar, Zaťovič, Buchtele - Petružálek. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.

Finsko: Rinne - Pokka, Ohtamaa, Hietanen, Mäntylä, Lajunen, Korpikari, Marttinen, Kivistö - Jormakka, Immonen, Huhtala - Keränen, Teräväinen, Komarov - Pöysti, T. Sallinen, Pakarinen - J. Sallinen, Wirtanen, Savinainen. Trenér: Erkka Westerlund.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články