Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hokejisty čeká skandinávská zkouška

Praha – Hokejovou extraligu sice vrchol v podobě finálové série teprve čeká, reprezentace však v přípravě už vybrušuje sestavu na blížící se mistrovství světa. Po dvou vítězných dulech s Dánskem otestuje české hokejisty v zápasech Euro Hockey Challenge další severoevropský soupeř - Norsko. Se Skandinávci se utkají Češi hned dvakrát, první utkání je na programu dnes, druhé ve čtvrtek. Přímý přenos prvního duelu můžete sledovat dnes od 18:50 na ČT sport a našem webu.

Česko - Norsko
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Myslím si, že nás čekají těžší zápasy než s Dánskem. Norsko je na tom asi trošku líp, ale uvidíme až podle zápasů," řekl trenér Vladimír Růžička. Naposledy se Češi utkali s Norskem loni na mistrovství světa ve Stockholmu a vyhráli jednoznačně 7:0. Ze současného kádru se v utkání ale představil jen třetí brankář Pavel Francouz, který v závěru střetnutí vystřídal Ondřeje Pavelce.

Tentokrát však na Francouze místo v sestavě pravděpodobně nezbude. V prvním utkání se mezi tři tyče postaví jednička pro květnové mistrovství světa Alexander Salák z Petrohradu, který se představí v přípravě poprvé, ve čtvrtek by měl hájit českou branku Jakub Kovář.

Saláka čeká první zápas od vyřazení Petrohradu ve čtvrtfinále Kontinentální ligy s Jaroslavlí, tedy od 28. března. "Jsou to vyloženě přípravné zápasy. Beru je tak, že se můžu nějak dostat do tempa. Dlouho jsem nehrál a uvidíme, jak to půjde," řekl Salák.

Předpokládaná sestava ČR pro středeční duel:

Salák - Kolář II, Mojžíš, Mozík, L. Kovář, Jank,Kudělka, Vitásek, Gulaši - Radil, T. Zohorna, Vondrka - Petružálek, Kousal, T.Nosek - Svačina, Vincour, Smoleňák - Pohl, Filippi, Zaťovič -Valský

Do hry jde poprvé po skončení klubové sezony také obránce Jan Kolář z Doněcku, ostatní hráči nominovaní na první souboj s Nory už se představili v Děčíně. "Ve středu ani ve čtvrtek ještě nebude hrát Roman Červenka, až ve čtvrtek nastoupí Lukáš Kašpar, Tomáš Linhart a Martin Růžička," uvedl k sestavě reprezentační kouč.

Obránce Linhart a útočník Martin Růžička z Třince se po sobotním vyřazení v semifinále extraligy se Zlínem už zapojili do tréninku národního týmu v pražském Edenu. Kvůli zranění kotníku zatím není s mužstvem vítkovický Ondřej Roman. Kádr již opustili brankář Tomáš Závorka z Karlových Varů a obránce Matěj Stříteský z Litvínova. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články