Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Spokojení Nedvěd s Hlinkou: Důležitý je první krok

Praha - Jako kdyby Petr Nedvěd s Jaroslavem Hlinkou toužili i na mezinárodní hokejové scéně potvrdit, že ostřílení útočníci nepřevládají v popředí extraligové produktivity náhodou. Oběma střelcům proti Finsku je dohromady 79 let. Dvaačtyřicetiletý Nedvěd vstřelil vítězný gól při přesilovce typicky po svém - rychlou střelou zápěstím z kruhu pro vhazování. Hlinka ozdobil návrat k nároďáku po čtyřech letech gólovým razítkem na konečných 2:0, když takřka přes celou délku hřiště namířil přesně do prázdné branky Seveřanů.

Utkání ČR - Finsko
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Nedvěd překonal gólovým zápisem svůj vlastní rekord. Je nejstarším hráčem, jemuž se v české reprezentaci podařilo skórovat. "Jsem rád, že to tam takhle spadlo, ale hlavní je, že jsme dobře vykročili do celého toho turnaje. Když se povede první krok, je pak solidní šance na úspěch v celém turnaji," vyhlížel Nedvěd víkendové pokračování třetího dílu Euro Hockey Tour. Z pozice kapitána se mu ale zamlouval výkon celého mužstva. "Myslím, že to byl parádní výkon, a věřím, že i diváci si to užili," uvedl Nedvěd.

O pět roků mladší Hlinka oblékl reprezentační dres po dlouhých čtyřech letech. "Jsem za výhru šťastný. Perfektní atmosféra a hezký zápas," prohlásil spokojeně útočník Sparty, jemuž patří v extraligové produktivitě druhé místo za spoluhráčem Petrem Tonem.

Na reprezentačním srazu hovořil Hlinka o svém návratu opatrněji, byť věřil, že na tempo mezinárodního hokeje stačit bude. "Pocit z toho mám dobrý, ale byl to jen jeden zápas," brzdil optimismus Hlinka. "Snažil jsem se hrát, co umím, abych to klukům moc nekazil," připomněl souhru právě s Nedvědem a Romanem Červenkou v jedné útočné formaci. "Věřím, že ta naše spolupráce bude příští zápas ještě lepší," dodal.

Asistent trenéra Josef Paleček si právě přínos Nedvěda s Hlinkou pochvaloval, ocenil ale i gólmana Jakuba Kováře. "Podal excelentní výkon. Neudělal chybu, celé utkání byl plně soustředěný a měl několik opravdu těžkých zákroků. Samozřejmě díky němu jsme udrželi nulu," chválil brankáře Jekatěrinburgu, který bojuje o nominaci na únorové olympijské hry v Soči.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články