Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Hadamczik: Z výkonů některých hráčů z KHL jsem zklamaný

Helsinky - Čeští hokejisté neobhájili triumf na turnaji Karjala a po třech prohrách skončili se skóre 2:11 poslední. Kouč Alois Hadamczik po závěrečné porážce 0:2 s Ruskem přiznal zklamání z výsledků i výkonů některých hráčů z Kontinentální ligy. Naznačil, že by v budoucnosti na akce Euro Hockey Tour měli začít jezdit mladší hráči, kteří by získávali mezinárodní zkušenosti.

"Ukázalo se, že hráči z ruské ligy na tomto turnaji nebyli lepší než ti z české, to je pro mě zklamání. Neměli jsme žádný útok, který by měl být výkonnostně první. Budeme muset přehodnotit, zda není lepší brát deset mladých hráčů z naší ligy, a i když třeba prohrajeme stejně, tak za dva tři turnaje budou lepší. A budou si toho vážit," řekl Hadamczik.

Za nejlepšího hráče českého týmu na Karjale označil brankáře Jakuba Kováře, pochválil i obránce Tomáše Kaberleho, útočníka Jana Kováře a nováčky Milana Douderu, Jana Buchteleho nebo Roberta Kousala. "Naopak takový výkon, jako předvedli například Petružálek, Vrána, Kašpar, nebyl dostatečný. Už nemůžeme koukat jen na to pozitivní. Budeme muset zvažovat, zda dávat šanci dalším. Pro budoucnost to bude lepší. Třeba zabudujeme hráče, kteří budou v příštích letech pro reprezentaci důležití," uvedl.

Prosincový turnaj Channel One Cup bude ale generálkou na olympiádu v Soči a nedá se příliš čekat, že by došlo na povolání řady nováčků. "Musím říct, že už mám jasno. Jestli někomu nevyšly dva turnaje, nebudu čekat, že mu vyjde jeden zápas a díky tomu ho budu nominovat na olympiádu. Takoví alibisti nemůžeme být. Určitě pojedou ti, kteří o ni budou bojovat, ale ti nepodali špatný výkon ani tady. Pak ale musíme vzít na obroušení mladé a nezdůvodňovat to tím, že bereme staré, aby se dostali na olympiádu. Řada z nich na to nemá," prohlásil Hadamczik.

Reprezentační kouč již v průběhu turnaje přiznal, že když v nominaci chybí hráči typu Romana Červenky, Michala Vondrky, Filipa Nováka nebo Petra Čáslavy, na hře i výsledcích se to projeví. Česká republika má navíc podle něj v Evropě jen minimum hráčů, kteří ve svých klubech dominují a patří mezi klíčové postavy.

"Například ve Švédsku nebo ve Finsku není nikdo, kdo by byl ve špici kanadského bodování. To je taky k zamyšlení. Proč nikdo není v tak kvalitních ligách, které se hrají v nasazení. Ruská liga je hodně široká," řekl Hadamczik. Útočník Radek Smoleňák je sice nejlepším střelcem ve Finsku, ale na mezinárodní scéně se při svém debutu neprosadil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články