Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Přerost bere na juniorské MS sedm beků a 13 útočníků

Praha - Trenér reprezentačního výběru hokejistů do 20 let Miroslav Přerost vyřadil z kádru pro mistrovství světa obránce Milana Douderu s Vojtěchem Zadražilem a útočníky Tomáše Rouska s Dominikem Simonem. Do dějiště turnaje v Ufě tak dnes odcestuje tým složený ze tří gólmanů, sedmi obránců a 13 útočníků.

Přerost zpočátku plánoval vzít navíc dalšího obránce na úkor jednoho z útočníků. I proto, že chce hru stavět především na dobře pracující defenzivě. Nakonec se ale rozhodl jinak, přičemž do nominace se nakonec prosadil i původní náhradník Štěpán Jeník, obránce z finského Kärpätu Oulu.

Trenér juniorů již ve středu na tiskové konferenci připustil možnost změny plánu, který měl v hlavě na začátku. "Při poměru 13/7 nemusíme napsat na začátku turnaje celé mužstvo, takže variantou je i zapsání 12 útočníků (ze 13), a kdyby nastal nějaký problém, povoláme pak dalšího obránce," uvedl Přerost.

Do dějiště šampionátu, který se uskuteční od 26. prosince do 5. ledna, odletí výprava dnes večer. V neděli 23. prosince sehraje přímo v Ufě poslední přípravný zápas s Německem. Za obhajobou páté příčky z minulého MS v Kanadě vykročí čeští junioři v základní skupině A duelem s obhájci zlata Švédy, pak změří síly s Finskem, Lotyšskem a Švýcarskem.

Nominace pro MS hráčů do 20 let v Ufě:Brankáři: Patrik Bartošák (Red Deer/WHL), Jan Lukáš (Olomouc), Matěj Machovský (Brampton/OHL).Obránci: Marek Hrbas (Kamloops/WHL), Štěpán Jeník (Oulu/Fin.), David Musil (Edmonton/WHL), Tomáš Pavelka (P.E.I./QMJHL), Petr Šidlík (Victoriaville/QMJHL), Jan Štencel (Vítkovice), Patrik Urbanec (Zlín).Útočníci: Matěj Beran, Petr Beránek (Znojmo), Radek Faksa (Kitchener/OHL), Martin Frk (Halifax/QMJHL), Tomáš Hertl (Slavia Praha), Tomáš Hyka (Gatineau/QMJHL), Dmitrij Jaškin (Moncton/QMJHL), Michal Švihálek (České Budějovice), Petr Koblasa (Karlovy Vary), Erik Němec (Vítkovice), Lukáš Sedlák (Chicoutimi/QMJHL), Vojtěch Tomeček (Karlovy Vary), Jakub Vrána (Linköping/Švéd.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články