Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Kristian Reichel byl u obou branek Winnipegu, Jets ale prohráli ve Vancouveru

Kristian Reichel se v přípravném utkání na NHL blýskl gólem a nahrávkou. Bodový příspěvek litvínovského odchovance ale hokejistům Winnipegu k výhře nestačil, na ledě Vancouveru prohráli 2:3. Prosadil se také Radek Faksa, který trefou do prázdné branky zpečetil výhru Dallasu 6:3 nad Arizonou. Za poražené si jednu asistenci připsal Jan Jeník a celý zápas odchytal Josef Kořenář.

Utkání Vancouver - Winnipeg
zdroj: AP autor: Richard Lam

Vancouver se dostal na konci čtvrté minuty zásluhou Bo Horvata do vedení, ale hosté odpověděli ještě do přestávky.

Nahození Leona Gawankeho vypadlo brankáři Jaroslavu Halákovi přímo k Reichelově hokejce a český útočník s trochou štěstí posunul puk na Jeffa Mallota, jenž vyrovnal.

Canucks se pak po gólech Nicolase Petana a Tannera Pearsona dostali do dvoubrankového vedení, v 57. minutě ale po ojedinělé šanci Jets zdramatizoval závěr Reichel.

Syn olympijského vítěze Roberta Reichela si po vyhraném vhazování našel prostor ke střele a švihem trefil pravý horní roh branky.

V souboji mezi Dallasem a Arizonou, který se hrál v rámci akce Hockeyville USA v El Pasu, se představila čtveřice českých hokejistů. V sestavě Arizony nastoupili Jeník, Dmitrij Jaškin a brankář Kořenář, v barvách Dallasu Faksa.

Nejlépe vyšel zápas poslednímu jmenovanému. Opavský rodák, který se v Dallasu chystá již na sedmou sezonu, vstřelil při závěrečném risku soupeře bez brankáře první gól v přípravě.

Na třetí brance Coyotes se podílel Jeník, jehož střelu z levého kruhu dorazil za brankovou čáru Cristian Fischer.

Utkání nevyšlo Kořenářovi, který inkasoval pět branek z 33 střel. Spokojený nemohl být ani Jaškin, jenž po návratu do zámoří z KHL stále čeká na první kanadský bod.

Výsledky přípravných zápasů NHL:

Pittsburgh - Detroit 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Branky: 13. a 47. Kapanen, 4. Carter, 25. Letang, 36. Heinen - 16. Suter.

Vancouver - Winnipeg 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Branky: 4. Horvat, 26. Petan, 53. T. Pearson - 13. Malott (K. Reichel), 57. K. Reichel.

Dallas - Arizona (v El Pasu) 6:3 (2:1, 1:2, 3:0)
Branky: 12. Harley, 19. Benn, 35. Dellandrea, 45. Pavelski, 56. Seguin, 60. Faksa - 7. Gostisbehere, 21. O'Brian, 31. Fischer (Jeník). Brankář Kořenář inkasoval v dresu Arizony pět branek z 33 střel a úspěšnost zásahů měl 84,8 procenta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články