Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Tampa vedla 2:0, Islanders ji ale udolali v prodloužení a série nekončí

Hokejisté New Yorku Islanders v semifinále NHL porazili obhájce Stanleyova poháru Tampu Bay 3:2 v prodloužení a vynutili si rozhodující sedmý zápas. Hostující Lightning přitom i díky přihrávce útočníka Ondřeje Paláta vedli v polovině zápasu 2:0.

Radost hokejistů NY Islanders
zdroj: ČTK/AP

Tampu poslal do vedení v 17. minutě do vedení Brayden Point, který v první formaci nahradil nejproduktivnějšího hráče play-off Nikitu Kučerova. Ruský útočník se v úvodu zápasu zranil a jeho start v pátečním sedmém duelu v Tampě je nejistý.

"Odehráli jsme bez něj (Kučerova) celou základní část, není to pro nás nic nového. Komplikace by byla, kdyby se zranil ještě jeden útočník, protože bychom neměli k dispozici čtyři kompletní formace," řekl o ztrátě bodového lídra týmu trenér Lightning Jon Cooper.

Point si připsal 14. zásah v play-off, kde skóroval v devátém utkání za sebou. Delší sérii ve vyřazovacích bojích zaznamenal pouze Reggie Leach z Philadelphie, který v roce 1976 skóroval v deseti zápasech za sebou.

Na 2:0 ve 33. minutě zvýšil Anthony Cirelli, kterého do úniku poslal povedenou přihrávkou Palát. Islanders, kteří v předchozím pátém utkání utrpěli debakl 0:8, se však podařilo skóre otočit.

Necelé dvě dvě minuty po Cirelliho zásahu snížil Jordan Eberle a v polovině třetí třetiny srovnal Scott Mayfield. "Do třetí části jsme šli s vědomím, že jsme stále ve hře, za stavu 1:2 jsme potřebovali dát alespoň jeden gól, abychom zápas poslali do prodloužení. Vytvořili jsme si spoustu šancí a nakonec to vyšlo," radoval se brankář Islanders Semjon Varlamov, který v duelu kryl 22 střel.

V prodloužení o vítězství rozhodl Anthony Beauvillier a Islanders tak budou v sedmém rozhodujícím duelu bojovat o postup do prvního finále od roku 1984. "Nakonec jsme dokázali zápas zvládnout, za což jsme všichni moc rádi. Těšíme se do Tampy na sedmý duel," uvedl střelec vítězné branky.

Tampa Bay odehraje sedmý zápas série poprvé od ročníku 2017/2018, kdy v rozhodujícím duelu semifinálové série nestačila na pozdějšího vítěze Stanley Cupu Washington. "Máme v týmu spoustu hráčů, kteří mají zkušenosti z play-off a i přes prohru se v šatně snaží udržet pozitivní atmosféru. Nevím, kolik z nás má zkušenosti se sedmým duelem, ale zkusíme ho brát jako každý jiný zápas. Je to buď, a nebo, myslím, že to bude opravdu intenzivní utkání," řekl Point.

New York Islanders - Tampa Bay 3:2 v prodl. (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)

Branky: 35. Eberle, 52. Mayfield, 62. Beauvillier - 17. Point, 33. Cirelli (Palát). Střely na branku: 28:24. Diváci: 12.978 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Beauvillier, 2. Barzal. 3. Mayfield (všichni Islanders). Stav série 3:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články