Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pohádková smlouva k narozeninám. Lafreniere si může přijít na více než 11 milionů dolarů

New York Rangers z něj udělali jedničku nedávného draftu NHL a nyní s ním podepsali tříletý nováčkovský kontrakt. Útočník Alexis Lafreniere si může vydělat podle webu capfriendly.com i díky různým výkonnostním bonusům až 11,33 milionu dolarů.

Základní smlouva na 925 tisíc dolarů ročně je pro 42. kanadskou jedničku draftu NHL a první od roku 2015, kdy Edmonton sáhl po svém současném kapitánovi Connoru McDavidovi, opožděným dárkem k devatenáctinám, které oslavil v neděli.

Talentované křídlo, které by mělo do NHL naskočit hned od příští sezony, si vybrali New York Rangers. Zámořští hokejoví experti si pohrávají s myšlenkou, že by mohl nastupovat v jednom útoku s českým centrem Filipem Chytilem.

V čem je Alexis Lafreniere výjimečný a kolik by mohl udělat bodů v první sezoně? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

Lafreniere na začátku roku získal s Kanadou zlato na mistrovství světa hráčů do 20 let v Ostravě a Třinci. Po turnaji obdržel cenu pro nejlepšího útočníka i nejužitečnějšího hráče.

Připomeňte si důležité momenty Lafreniera na šampionátu dvacítek:

Před ukončením sezony kvůli pandemii koronaviru byl nejproduktivnějším hráčem juniorské soutěže QMJHL, v níž v dresu Rimouski zaznamenal 112 bodů za 35 branek a 77 asistencí v 52 zápasech.

Druhý rok po sobě díky tomu Lafreniere získal ocenění pro nejlepšího hráče celé kanadské juniorské ligy CHL, což v minulosti dokázal pouze současný kapitán Pittsburghu Sidney Crosby.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články