Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vrána se trefil popatnácté v sezoně a zajistil Washingtonu skalp Anaheimu

Bilancí 1+1 zazářil útočník Washingtonu Jakub Vrána, výraznou měrou přispěl k vítězství Capitals 3:2 v Anaheimu a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Pražský rodák se v tabulce střelců, kterou vede David Pastrňák s Bostonu, dělí o deváté místo. Jeho spoluhráč Radko Gudas se podruhé v ročníku NHL popral a bitku s Nicolasem Deslauriersem jednoznačně prohrál.

Jakub Vrána z Washingtonu oslavuje gól v NHL
zdroj: USA TODAY Sports autor: Gary A. Vasquez

Anaheim - Washington 2:3

Washington vedl 2:0 po gólech Travise Boyda a Jevgenije Kuzněcova, jemuž v přesilové hře asistoval Vrána. Anaheim se vrátil zpět na přelomu druhé a třetí třetiny prostřednictvím zásahů Ryana Getzlafa a Adama Henriqueho, kterému nahrál Ondřej Kaše.

Nerozhodný stav ale vydržel jen 52 sekund. Vrána zachytil špatnou rozehrávku domácích zpoza branky, ocitl se sám před Ryanem Millerem a obelstil ho bekhendovou kličkou. "Celý zápas jsme se snažili nahazovat puky, napadat obránce a nutit je ke ztrátám. Přesně to vedlo k mému gólu. Dostal jsem kotouč přímo na hokejku a snažil se toho využít," popsal Vrána.

Gudas srazil bodyčekem u zadního mantinelu Nicka Ritchieho, který poté ze zápasu odstoupil a už se nevrátil. "Štve mě, co provedl. Puk už (Ritchie) neměl a z ničeho nic ho trefí kyčlí do kolena. Neměl důvod ho takhle dohrát," komentoval trenér Anaheimu Dallas Eakins zákrok českého obránce. "Zdá se, že tohle se mu (Gudasovi) stává celkem pravidelně. Přitom jsem toho mladíka, co hrál v Norfolku (AHL), obdivoval," dodal.

Stav Ritchieho kolena navíc dle Eakinse nevypadá dobře. Roli mstitele na sebe vzal Deslauriers a s Gudasem si před vhazováním domluvil bitku. Útočník Anaheimu měl v pěstní výměně jasně navrch, rozdal několik ran a složil Gudase, jenž se na nic nezmohl, k zemi. Deslauriers se vzápětí dostal do křížku i s Vránou, ale rozhodčí je včas oddělil.

Washington si díky vítězství upevnil vedení v lize. "Poslední tři zápasy byly naprosto jiné, přesto jsme je zvládli. Je skvělé, že dokážeme najít různé cestu k úspěchu," těšilo trenéra Todda Reirdena. "Hrajeme tvrdě, bojujeme jeden za druhého. I to je důvod, proč vyhráváme a jsme první," doplnil Vrána.

Pittsburgh - Arizona 2:0

Duel gólmanů rozsekl ve 48. minutě Jevgenij Malkin a připsal si už 70. vítěznou trefu v barvách Penguins. V klubové historii jsou v této statistice lepší jen Mario Lemieux (74) a Jaromír Jágr (78). Druhý gól padl dvě sekundy před koncem při power-play. Hrdinou utkání se stal brankář Tristan Jarry, který chytil 33 střel a neinkasoval už 142 minut a 46 sekund.

NY Rangers - Montreal 1:2

New York Rangers postrádali v obraně Libora Hájka, jenž si v minulém utkání v Columbusu pochroumal koleno a měl by týmu chybět tři až čtyři týdny. Domácí bez českého zadáka prohráli s Montrealem 1:2. Vítězný gól vstřelil Nate Thompson 67 sekund před koncem.

NHL:

New Jersey - Chicago 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky:
14. Hall - 30. DeBrincat, rozhodující sam. nájezd Dach. Střely na branku: 30:29. Diváci: 15 273. Hvězdy zápasu: 1. Dach (Chicago), 2. Hall, 3. Blackwood (oba New Jersey).

NY Rangers - Montreal 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Branky:
23. B. Smith - 11. Gallagher, 59. N. Thompson. Střely na branku: 30:33. Diváci: 17 354. Hvězdy zápasu: 1. Price, 2. N. Thompson (oba Montreal), 3. Georgijev (NY Rangers).

Pittsburgh - Arizona 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky:
48. Malkin, 60. B. Tanev. Střely na branku: 26:33. Diváci: 18 432. Hvězdy zápasu: 1. Jarry, 2. Malkin, 3. B. Tanev (všichni Pittsburgh).

Edmonton - Los Angeles 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Branky:
12. Draisaitl, 15. Chiasson - 54. Amadio. Střely na branku: 20:36. Diváci: 17 044. Hvězdy zápasu: 1. Koskinen, 2. Chiasson, 3. Larsson (všichni Edmonton).

Anaheim - Washington 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky: 38. Getzlaf, 41. Henrique (Kaše) - 9. Boyd, 26. Kuzněcov (Vrána), 42. Vrána. Střely na branku: 29:36. Diváci: 15 945. Hvězdy zápasu: 1. Getzlaf (Anaheim), 2. Vrána (Washington), 3. Gudbranson (Anaheim).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články