Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Zbořil se přiblížil premiéře v NHL. Mohl by nahradit zraněného Cháru

Jakub Zbořil by se brzy mohl dočkat premiéry v NHL v dresu Bostonu. Šanci na start v zámořské soutěži otevřelo mladému českému obránci zranění kapitána Bruins Zdena Cháry, jenž na úvod aktuální čtyřzápasové šňůry v halách soupeřů odstoupil v první třetině středečního duelu na ledě Colorada a lékaři byl poslán domů.

Jakub Zbořil (druhý zleva) v dresu Bostonu
zdroj: ČTK/AP/ autor: Mark Schiefelbein

Chára se zranil patrně během srážky se švédským útočníkem Carlem Söderbergem, jenž před příchodem k Avalanche právě za Boston hrával. Při odchodu z haly Pepsi Center slovenský obr kulhal a pod oblekem měl levé koleno zřetelně zpevněné bandáží. Chára dosud v sezoně nevynechal ani jediný z 18 zápasů a připsal si tři góly a nahrávku.

Blízko kýženému debutu ve slavné lize je nyní jednadvacetiletý Zbořil. Český mladík byl začátkem týdne povolán z farmy v Providence z AHL do prvního týmu a mezeru v sestavě po Chárovi by měl zaplnit. Napomáhá mu i fakt, že stejně jako Chára hraje s holí na levé straně.

"Sotva se nám uzdravil Torey Krug, přišli jsme o dalšího leváka. Ale nehledáme žádné výmluvy, prostě dostane šanci další hráč, který je na řadě, ať je to kdokoliv. Právě teď to vychází na Zbořila. Také on má hůl nalevo, takže to dává smysl. Právě pro takový případ je tady s námi a bude muset naskočit do sestavy," uvedl kouč Bruce Cassidy.

Jednadvacetiletého Zbořila draftoval Boston v roce 2013 v prvním kole na 13. pozici. V této sezoně si připsal v dresu Providence ve 13 zápasech AHL čtyři body za dvě branky a stejný počet asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články