Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Chytil první trefou v sezoně pomohl Rangers k obratu, Kaše se vrátil po zranění

Útočník Filip Chytil přispěl v NHL svým prvním gólem sezony k výhře New Yorku Rangers 2:1 nad Vancouverem a byl vyhlášen největší hvězdou zápasu. V pondělním programu NHL bodoval také David Kämpf, který ale asistencí neodvrátil na ledě Caroliny prohru Chicaga 2:3 v prodloužení.

Filip Chytil se raduje ze vstřelené branky
zdroj: ČTK/AP/Frank Franklin II

Chytil si v přípravném kempu vybojoval místo v základní sestavě, ale v dosavadních 17 zápasech v sezoně si připsal jen tři asistence. Přesto trenér David Quinn i před utkáním s Vancouverem prohlásil, že devatenáctiletý český útočník neztratil jeho důvěru, za kterou se mu Chytil odvděčil vyrovnávacím gólem.

Se šesti pokusy byl Chytil nejpilnějším střelcem zápasu a prosadil se ve druhé třetině v přesilové hře z dorážky. Rodák z Kroměříže, jehož Rangers draftovali loni v prvním kole, se jednou trefil už v minulé sezoně. Obrat dokonal v 52. minutě o rok starší Brett Howden. "Můžete hrát s mladými hráči a vyhrávat. To děláme a chceme v tom pokračovat," řekl trenér Quinn, jehož svěřenci získali v posledních sedmi utkáních 13 ze 14 možných bodů.

Brankář Henrik Lundqvist se díky trefám mladých hráčů mohl radovat z vychytané 437. výhry v soutěži, čímž vyrovnal v historických tabulkách na sedmém místě výkon Jacquesa Plantea.

Po Kämpfově akci vedlo Chicago v polovině zápasu 2:0, přesto nakonec prohrálo po osmé za sebou. Carolina ještě ve druhé třetině vyrovnala a v čase 61:16 rozhodl Sebastian Aho.

Finský útočník si v hezké individuální akci položil na led bránícího Brenta Seabrooka a překonal i bývalého spoluhráče Cama Warda, který do Caroliny poprvé přicestoval jako soupeř. "Chvilku mi trvalo, než jsem se uklidnil," přiznal Ward, dlouholetá brankářská opora Caroliny, která dovedla tým v roce 2006 ke Stanley Cupu.

Po minulé sezoně mu ale vypršela smlouva a klub dal přednost Petru Mrázkovi. "Jsem vděčný za třináct let, které jsem tady strávil. Chtěl jsem se vytáhnout a vyhrát, bohužel v prodloužení nám to uniklo," dodal Ward. Chicago prohrálo i ve třetím zápase pod vedením Jeremyho Collitona, který před týdnem nahradil na střídačce odvolaného Joela Quennevillea.

Ondřej Kaše se zotavil z otřesu mozku, který utrpěl v posledním přípravném utkání v Los Angeles. Český útočník, který si v minulé sezoně vytvořil maxima v počtu gólů (20), asistencí (18), bodů (38), vstřelených vítězných branek (5) i ve statistice +/- (+18), od té doby nehrál. Kadaňský rodák prožil vítěznou premiéru, když s Anaheimem udolal lídra soutěže Nashville 2:1 po samostatných nájezdech.

Kaše nastupoval ve třetí formaci a v závěru základní hrací doby mohl zlomit nerozhodný stav 1:1. Jeho teč ale brankář Pekka Rinne reflexivním zákrokem vyrazil. Gólman Nashvillu vyzrál na českého útočníka i v rozstřelu, když si poradil s jeho bekhnedovým blafákem. Kašeho to ale nemuselo mrzet, protože zápas rozhodl ve čtvrtém kole jeho spoluhráč Rickard Rakell.

Výsledky NHL:

Carolina - Chicago 3:2 v prodl. (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0) Branky: 35. Teräväinen, 36. Ferland, 62. Aho - 10. Toews, 31. DeBrincat (Kämpf). Střely na branku: 40:35. Diváci: 11 221. Hvězdy zápasu: 1. Darling, 2. Aho (oba Carolina), 3. C. Ward (Chicago).

NY Rangers - Vancouver 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) Branky: 33. Chytil, 52. B. Howden - 24. Goldobin. Střely na branku: 27:26. Diváci: 17 100. Hvězdy zápasu: 1. Chytil, 2. B. Howden (oba NY Rangers), 3. Goldobin (Vancouver).

Dallas - Columbus 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) Branky: 39. A. Radulov - 22. Atkinson, 51. Dubois. Střely na branku: 27:28. Diváci: 17 543. Hvězdy zápasu: 1. Atkinson, 2. Bobrovskij (oba Columbus), 3. A. Radulov (Dallas).

Anaheim - Nashville 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0) Branky: 40. Getzlaf, rozhodující sam. nájezd Rakell - 44. Fiala. Střely na branku: 30:35. Diváci: 16 629. Hvězdy zápasu: 1. Getzlaf, 2. Gibson, 3. Rakell (všichni Anaheim).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články