Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Nosek se vyhne arbitráži. Ve Vegas podepsal roční smlouvu

Po veleúspěšné sezoně se útočník Tomáš Nosek dohodl na nové smlouvě s Vegas Golden Knights. Roční kontrakt v dresu úřadujících finalistů Stanleyova poháru mu zajišťuje příjem 962 500 dolarů. Pětadvacetiletý pardubický rodák se tak vyhne arbitráži, u které měl řešit podmínky smlouvy v pondělí 30. července.

Je nám líto, video expirovalo.
Nosek po snové sezoně zůstává ve Vegas

Nosek, jenž nebyl do NHL draftován, vstoupil na scénu nejlepší hokejové ligy světa jako hráč Detroitu. Před čtyřmi lety podepsal s Red Wings dvouletý kontrakt, ale šanci v prvním týmu dostal až v sezoně 2015/16, a to pouze v šesti utkáních.

Přesto s ním klub prodloužil kontrakt o další dva roky. Během ročníku 2016/17 nastoupil do dalších 11 zápasů a poprvé v NHL skóroval.

Jeho rozletu však výrazně napomohlo, když si ho loni v rozšiřovacím draftu vybral nováček Vegas. Nosek se stal důležitou součástí mužstva, které skvěle zvládlo základní část a následně si senzačně proklestilo cestu až do finále Stanley Cupu, v němž Golden Knights podlehli Washingtonu Capitals.

Nosek si v 67 vystoupeních v dlouhodobé části soutěže připsal 15 bodů za sedm branek a osm asistencí a na povedené výkony navázal i v play-off. V 17 duelech nastřádal mistr extraligy s Pardubicemi z roku 2012 šest bodů za čtyři trefy a dvě nahrávky.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články