Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kempný rozjel v Hodoníně oslavy se Stanley Cupem

Michal Kempný odstartoval oslavy se Stanleyovým pohárem, který na začátku června získal s Washingtonem. Slavná trofej dorazila do České republiky už v pondělí, nyní ji sedmadvacetiletý Kempný ukázal fanouškům ve svém rodném Hodoníně.

Kempný se Stanley Cupem v Hodoníně
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Jsem strašně rád, že jsme ten pohár dostali sem a že si to společně můžeme užít. Moc si toho vážím, ta cesta nebyla někdy jednoduchá," řekl Kempný. Zahrát si NHL prý bylo vždycky jeho snem. Ve druhé sezoně v zámoří se však musel stěhovat z Chicaga do hlavního města USA. "Trejd do Washingtonu mi, dá se říct, zachránil kariéru v NHL. Ve Washingtonu si všechno sedlo a tohle je výsledek," uvedl Kempný.

Stadion v Hodoníně, který dnešní oslavy hostil, nese jméno Václava Nedomanského, dalšího místního rodáka, jemuž se podařilo prosadit v NHL. Pikantní je, že nyní Nedomanský pracuje jako skaut pro finálového soupeře Washingtonu z Las Vegas. "Četl jsem o tom hodně, mrzí mě, že jsme se nemohli potkat osobně," uvedl Kempný. Za nejtěžší sérii v play-off však neoznačil finále, ale souboj s Columbusem hned v prvním kole, ve kterém Capitals prohrávali už 0:2 na zápasy.

K vítězství Washingtonu ve Stanley Cupu přispěla podle Kempného výborná parta. "Táhli jsme za jeden provaz na ledě i mimo něj," řekl hokejista, který si ve velkém užil i následné oslavy. "Byly úžasné, budu na to do konce života vzpomínat," uvedl.

Před hodonínským zimním stadionem se s Kempným a Stanleyovým pohárem fotily desítky fanoušků. Při programu uvnitř stadionu běžely na velkoplošné obrazovce sestřihy jeho gólů v extralize, ruské KHL, NHL i reprezentaci. Mnohokrát je provázel potlesk návštěvníků, kteří stadion zaplnili více než z poloviny. Došlo i na záběry z Kempného rodinného archivu.

Je nám líto, video expirovalo.
Po Ovečkinovi si Stanley Cup užijí Kempný s Vránou

Odpoledne uvidí zájemci Stanleyův pohár v Brně, kde strávil Kempný podstatnou část své hokejové kariéry. Ve středu by si měl užít oslavy s trofejí Kempného spoluhráč z týmu Capitals, dvaadvacetiletý útočník Jakub Vrána. Rodák z Prahy ji plánuje vzít na stadion do Letňan, kde hokejově vyrůstal, nebo na hřbitov, protože mu před nedávnem zemřela babička.

Stanleyův pohár zavítal do České republiky po třech letech. Naposledy ho ukázal v roce 2015 v rodné Vlašimi zadák Michal Rozsíval, který podruhé v kariéře triumfoval s Chicagem Blackhawks. Nesmírně ceněnou trofej se dosud podařilo získat 26 českým hokejistům.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články