Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Spekulace okolo Jágra se vyjasnily: Útočník Calgary je opět zraněný

Vedení Calgary Flames v čele s trenérem Glenem Gulutzanem po téměř 24 hodinách objasnilo důvod nenasazení Jaromíra Jágra do utkání proti Los Angeles. Český útočník vypadl ze sestavy na poslední chvíli a okamžitě se v hokejovém prostředí začalo spekulovat o budoucnosti legendárního forvarda. Gulutzan však potvrdil, že je Jágr opět zraněný a chybět bude několik dní.

Sport
zdroj: ČT4

Jágr měl původně ve vítězném duelu s Kings (4:3) nastoupit ve druhé formaci po boku Matthewa Tkachuka a Mikaela Backlunda, kde absentuje se zlomenou čelistí další český útočník Michael Frolík. Nakonec ale chyběl a vynechal osmý z posledních 13 zápasů Calgary. Otazníky však vyvolalo jeho zařazení mezi trio zdravých náhradníků a neznámý důvod absence spolu s Gulutzanovými slovy o tom, že se klub k Jágrově stavu vyjádří později.

"Je zraněný, zůstává to u něho ze dne na den," uvedl Gulutzan po dnešním tréninku, kterého se Jágr nezúčastnil. V noci ze soboty na neděli hostí Flames Anaheim. Český velikán má stále naději překonat rekord Gordieho Howea v čele historického pořadí podle počtu odehraných duelů v základní části.

Jágr se vrátil po zranění třísel do sestavy před týdnem na ledě San Jose (2:3 po samostatných nájezdech). Nastoupil tehdy k 1731. zápasu v NHL a na třetím místě historické tabulky se dotáhl na Rona Francise. Hrál pak i v zápasech v Anaheimu (1:2) a doma s Chicagem (4:3 v prodloužení).

Na kontě má druhý nejproduktivnější hráč historie NHL z 22 utkání této sezony sedm bodů za gól a šest asistencí. V dlouhodobé fázi soutěže odehrál dosud celkem 1733 utkání a před sebou už má pouze legendy Marka Messiera (1756 zápasů) a Gordieho Howea (1767). Calgary dosud odehrálo 40 duelů z celkových 82.

Někdejší hráč Pittsburghu, Washingtonu, New York Rangers, Philadelphie, Dallasu, Bostonu, New Jersey a Floridy má na kontě v NHL celkem 1921 bodů za 766 branek a 1155 asistencí. V pořadí střelců je Jágr třetí a mezi nahrávači pátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články