Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Hertl přihrál na rozhodující gól San Jose a Sharks vyhráli na ledě Buffala

Tomáš Hertl ze San Jose se blýskl v utkání proti Buffalu asistencí na vítězný gól Loganu Coutureovi a přispěl tak k výhře Sharks 3:2 na ledě Sabres. Žraloci si tak z tripu po východním pobřeží odvezli šest z deseti možných bodů.

Tomáš Hertl (vlevo) ze San Jose Sharks
zdroj: ČTK/AP autor: Tony Avelar

Hertl necelé čtyři minuty před koncem přiťukl zadovkou u hrazení puk Couturemu, jenž z úhlu prostřelil domácího brankáře Robina Lehnera. Osmadvacetiletý Kanaďan potvrdil pozici jednoho z nejlepších kanonýrů úvodu sezony a osmým gólem zajistil San Jose výhru. Hertl si připsal čtvrtou asistenci v ročníku.

San Jose vyrovnalo bilanci výher a porážek na 5:5 a drží se těsně za první osmičkou v Západní konferenci. Na lídra Pacifické divize Los Angeles Kings ale ztrácí sedm bodů. Buffalo prohrálo podruhé v řadě a s osmi body je na Východě předposlední. Ve vyrovnanější konferenci ale ztrácí na osmou Philadelphii jen dva body. Pozitivem je tak střelecké vzepětí Jasona Pominvillea, který se proti Sharks trefil pošesté v sezoně.

Hertlova přihrávka na vítěznou branku Couturea:

NHL:

Buffalo - San Jose 2:3 (0:1, 2:1, 0:1) Branky: 23. O'Reilly, 35. Pominville - 10. Donskoi, 40. Tierney, 57. Couture (Hertl). Střely na branku: 33:31. Diváci: 18 892. Hvězdy zápasu: 1. Couture, 2. Dell (oba San Jose), 3. Pominville (Buffalo).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články