Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Eliáš zvažuje nabídky z extraligy i roli poradce u mládežnické reprezentace

Praha – Patrik Eliáš přemýšlí o návratu do českého hokeje. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu dostal po konci v NHL hráčské nabídky z extraligy a zvažuje i výzvu u mládežnické reprezentace. Golf si s ním zahráli také Ondřej Pavelec či Aleš Hemský, kteří už mají několik týdnů jistotu smlouvy v nových týmech.

Je nám líto, video expirovalo.
Eliáš uvažuje o roli poradce u reprezentační šestnáctky

Eliáš o extralize zatím moc nepřemýšlí, i když pár nabídek z kvalitních českých klubů už má. "Spíš by mě lákalo si zahrát v Třebíči než v některých týmech z extraligy. Jenom pro radost. Hrál bych doma a jsou tam kluci, se kterými jsem vyrůstal, takže to by bylo fajn," pronesl dvojnásobný vítěz Stanley Cupu. 

Pravděpodobnější však je, že Eliáš zakotví následující sezonu jako poradce u mládežnické reprezentace. "Tím, že jsem hokej dělal celý život, věřím, že je to věc, které rozumím, a můj dobrý kamarád teď bude trenérem u šestnáctky. S těmi mladými kluky někam zajet na soustředění, být mezi nimi a poradit, to by mohlo být fajn," prozradil.

Pavelec strávil velkou část minulé sezony na marodce nebo na farmě Winnipegu, ale velmi rychle se domluvil na smlouvě s New Yorkem Rangers, kde bude krýt záda Henriku Lundquistovi. "Osobně jsme se nikdy nepotkali, ale myslím, že znám víc jeho nežli on mě," řekl s úsměvem Pavelec.

Ze Spojených států amerických se naopak do Kanady přesouvá Aleš Hemský, který bude působit v Montrealu. Třiatřicetiletý útočník odehrál v poslední sezoně kvůli zranění za Dallas jen 15 zápasů, a tak je rád, že dostal v NHL další šanci. "Jsem rád, že jsem dostal práci a že můžu zase po zraněních hrát a něco dokázat," podotkl Hemský.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články