Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vrbata nahradí Jágra na Floridě, Hanzal bude hrát za Dallas

New York - Radim Vrbata bude v NHL nově hrát za Floridu. S Panthers se český útočník domluvil na roční smlouvě se základním platem 2,5 milionu dolarů. V týmu by měl nahradit Jaromíra Jágra, který se s Floridou nedohodl na podmínkách nové smlouvy. Martin Hanzal se po čtyřech měsících v Minnesotě stěhuje zpět na jih, třicetiletý centr podepsal lukrativní tříletý kontrakt s Dallasem. Brankář Ondřej Pavelec po konci smlouvy ve Winnipegu podepsal smlouvu s New York Rangers.

Radim Vrbata
zdroj: Reuters

Vrbata v poslední sezoně odehrál za Arizonu 81 zápasů, vstřelil 20 branek a přidal 35 asistencí. Byl neproduktivnějším hráčem Coyotes, i když jeho základní plat byl milion dolarů. Na bonusech si ale vydělal dalších 2,25 milionu dolarů. Na Floridě si tak může mírně polepšit, jeho bonus u Panthers se může vyšplhat až na 1,25 milionu dolarů.

Hanzal se stěhuje do Dallasu

Hanzal podepsal s Dallasem tříletou smlouvu s ročním příjmem 4,75 milionu dolarů. "Jsem hrozně spokojený - s délkou i výší kontraktu. Dallas má velké ambice, budu mít šanci hrát o play-off a Stanley Cup," uvedl Hanzal.

V NHL působí od roku 2007 a před odchodem do Minnesoty hrál jen za Phoenix, respektive Arizonu. O jeho služby mělo zájem několik klubů. "Ze strany Dallasu jsem ale cítil největší zájem, manažer i trenér Ken Hitchcock mě znají a opravdu mě chtěli," řekl.

Hitchcock mu již i sdělil, že s ním počítá do elitních dvou formací. "Bude mě chtít využít před bránou při oslabení i přesilovkách. Budu nastupovat vedle hráčů, jako jsou Benn, Seguin, Spezza, což je paráda. Jsem opravdu šťastný," uvedl Hanzal.

Ilustrační foto

Pozici takzvaného volného hráče si letos vyzkoušel poprvé a nové angažmá získal bleskově. "Bylo to jen na pár minut. I to mě hodně těší, že o mě byl zájem. Po zdravotní stránce se cítím výborně, nic mě nebolí, což je při mém fyzicky náročném herním stylu skvělé. Nemůžu se dočkat nové sezony," dodal Hanzal.

Hráčův zástupce Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest uvedl, že o Hanzala stálo také San Jose. "Preferovali jsme Dallas, pro Martina to je parádní volba, hodí se tam typologicky. Zapadne mezi top šest hráčů, zesílí ofenzivu mužstva a pomůže na buly. V Minnesotě hrál méně, teď by měl mít v týmu důležitou roli," řekl Spálenka.

Pavelec nekončí, zachytá si za Rangers

Ondřej Pavelec si minimálně o rok prodlouží působení v NHL. Český gólman se po skončení kontraktu ve Winnipegu domluvil na roční smlouvě s New York Rangers, kde by měl po odchodu Anttiho Raanty plnit roli brankářské dvojky za Henrikem Lundqvistem.

Pavelec v minulé sezoně odchytal v NHL jen osm zápasů. Na začátku ročníku jej Jets poslali na farmu do nižší AHL a i přes poměrně lukrativní smlouvu českého gólmana se rozhodli vsadit na dvojici Connor Hellebuyck - Michael Hutchinson. V polovině ledna sice Winnipeg povolal Pavelce zpět k hlavnímu týmu, kladenský odchovanec se ale brzy zranil a sezona pro něj předčasně skončila.

Ilustrační foto

Účastník olympijských her ve Vancouveru a v Soči chytal v NHL také za Atlantu, která jej v roce 2005 draftovala ve druhém kole. Podle informací kanadské televizní společnosti TSN si Pavelec v příštím roce vydělá 1,3 milionu dolarů.

Do Rangers míří i Shattenkirk

Novým působištěm obránce Kevina Shattenkirka budou New York Rangers. Osmadvacetiletý americký bek byl jedním z nejžádanějších hráčů, kteří mohli podepisovat smlouvy s jinými kluby, a nakonec se upsal na čtyři roky celku z Manhattanu. Celkem by si v příštích sezonách měl vydělat 26,6 milionu dolarů. Shattenkirk zakončil poslední ročník v dresu Washingtonu, kam byl vyměněn v únoru ze St. Louis.

Tým z hlavního města USA přišel i o další defenzivní oporu, Karl Alzner bude nově hrát v Montrealu, s kterým podepsal pětiletou smlouvu s celkovým příjmem 23 milionů dolarů. Osmadvacetiletý kanadský bek doposud hrál jen za Capitals, kteří dvojnásobného juniorského mistra světa před deseti lety draftovali v prvním kole jako pátého hráče.

Hned trojici nových hokejistů získal Vancouver. Dvouletou smlouvu podepsali brankář Anders Nilsson a útočník Sam Gagner, na tři roky se Canucks upsal obránce Michael Del Zotto. Nilsson si vydělá v průměru 2,5 milionu dolarů, Del Zotto tři a Gagner 3,15 milionu na sezonu.

Konkurentem českého brankáře Michaela Neuvirtha v boji o post jedničky ve Philadelphii bude Brian Elliott. Dvaatřicetiletý gólman podepsal s Flyers dvouletou smlouvu, která mu zajišťuje celkový příjem 5,5 milionu dolarů. Elliot naposledy chytal v Calgary, do kterého se před rokem přesunul po pěti sezonách strávených v St. Louis.

Bonino jde z Pittsburghu do Nashvillu, Kunitz do Tampy

Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru Nick Bonino opouští Pittsburgh a nově bude hrát za Nashville, proti kterému uspěl ve finále letošního play-off NHL. Devětadvacetiletý americký obránce podepsal s Predators čtyřletou smlouvu, která mu zajišťuje celkový příjem 16,4 milionu dolarů.

Bronzový medailista z mistrovství světa v roce 2015 v Praze odehrál v poslední sezoně za "Tučňáky" včetně play-off 101 zápasů, ve kterých vstřelil 22 branek a přidal 22 asistencí. V minulosti hrál i za Anaheim a Vancouver.

Čtyřnásobný vítěz Stanleyova poháru Chris Kunitz bude hrát za Tampu. Sedmatřicetiletý útočník podepsal s Lightning roční smlouvu na dva miliony dolarů a opouští tak Pittsburgh, se kterým v posledních dvou letech triumfoval. V Tampě bude nově působit i další bek Dan Girardi, jenž podepsal dvouletý kontrakt s průměrným platem tři miliony dolarů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články