Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Olympiáda s hvězdami NHL se vzdaluje. Proti jsou majitelé klubů

New York - Dlouhodobá sága o tom, jestli na olympiádě v roce 2018 budou hrát největší hvězdy z NHL, spěje do svého konce. Majitelé klubů v zámořské soutěži jsou proti jejich startu. Finální rozhodnutí by mělo padnout zhruba do měsíce.

Sidney Crosby v dresu Kanady na ZOH v Soči 2014
zdroj: ČTK/AP autor: Nathan Denette

"Je potřeba říct, že v místnosti panovala dost negativní atmosféra," řekl ohledně možné účasti hráčů NHL pod pěti kruhy šéf soutěže Gary Bettman. "Definitivně ale dnes nic rozhodnuto nebylo," dodal.

Majitelům se nelíbí hlavně přerušení soutěže uprostřed sezony na více než dva týdny a také náklady na pojištění a cestování do Korejské republiky. Tyto výdaje se při poslední zimní olympiádě v Soči vyšplhaly ke 14 milionům dolarů, nyní jsou odhadovány na 10 milionů dolarů. Mezinárodní olympijský výbor (MOV) a Mezinárodní hokejová federace (IIHF) navíc nedávno oznámily, že už je nechtějí krýt tak jako na předchozích pěti olympiádách.

Dalším důvodem, proč by NHL hokejisty nemusela na olympiádu pustit, je podle některých spekulací i obnovení Světového poháru, který se letos hrál po dvanácti letech. Podle Bettmana to ale není pravda.

Vedení NHL minulý měsíc vyjádřilo ochotu umožnit hráčům účast v Pchjongčchangu výměnou za prodloužení platnosti současné kolektivní smlouvy s hráčskou asociací NHLPA do roku 2022. Zároveň nijak netají, že výrazně více než Korea ji z pohledu možností trhu zajímá následující olympiáda v Číně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články