Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Nakládal končí v Carolině, mohl by zamířit do KHL

Raleigh - Po pouhých třech odehraných utkáních končí v Carolině Jakub Nakládal. Osmadvacetiletý obránce a letošní účastník Světového poháru obdržel jako nechráněný volný hráč roční kontrakt, ale nyní se dohodl na jeho ukončení a vrací se do Evropy. O českého reprezentanta se už před startem zámořské soutěže zajímaly kluby v KHL.

Jakub Nakládal (vlevo nahoře) v dresu Caroliny
zdroj: Reuters autor: Walter Tychnowicz

Vedení Hurricanes zařadilo Nakládala v pátek na listinu volných hráčů, odkud si jej jiný zájemce z NHL nevybral. Poté klub hráče poslal na farmu do Charlotte do nižší AHL, ale bronzový medailista z mistrovství světa 2012 a účastník celkem tří světových šampionátů se raději rozhodl pro návrat do Evropy. I přesto, že mu jednocestný kontrakt zaručoval příjem 600 tisíc dolarů i na farmě.

Do zařazení na tzv. waiver list dostal Nakládal šanci jen třikrát z 13 utkání Caroliny. Nebodoval a měl na kontě čtyři minusové body za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách. Naposledy nastoupil 8. listopadu při porážce na ledě New Jersey 2:3 po samostatných nájezdech.

V NHL debutoval Nakládal v minulé sezoně, kdy po vydařeném vystoupení na domácím MS v Praze podepsal jako nedraftovaný volný hráč roční smlouvu s Calgary. Za Flames sehrál 27 zápasů s bilancí dvou branek a tří asistencí. Na farmě ve Stocktonu si připsal v 35 duelech 14 bodů za dva góly a 12 přihrávek.

Nakládal má za sebou čtyři sezony v KHL, kam zamířil na konci října 2011 z Pardubic. Nejdříve hrál za Ufu, následně i za Spartak Moskva a Lva Praha. Sezonu 2014/15 strávil ve finské lize v dresu TPS Turku.

Je nám líto, video expirovalo.
Nakládal v Carolině končí, pokračovat by mohl v KHL
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články