Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Jágr nastoupil, ale nedohrál. Góly stříleli Pastrňák, Krejčí i Palát

New York - Jaromír Jágr, který v předchozím zápase odstoupil po první třetině, nechyběl v sestavě Floridy v duelu s Tampou Bay, při vítězství 3:1 ale v průběhu třetí části znovu přestal nastupovat na led. Jediný gól Lightning vsítil Ondřej Palát. David Krejčí a David Pastrňák přispěli shodně jednou trefou k výhře Bostonu 4:0 nad Buffalem.

David Pastrňák slaví gól
zdroj: Reuters/USA Today Sports

Florida - Tampa Bay 3:1

Podle trenéra Floridy Gerarda Gallanta utrpěl Jágr podobné zranění v oblasti třísla jako před dvěma dny, jen na opačné noze. "Ale není to vážné. Je starý, dostává křeče. Bude to záležitost pár dní," vysvětlil kouč, proč čtyřiačtyřicetiletý útočník zápas nedohrál.

Jágr měl v zápase několik dobrých gólových možností, ale bodově se neprosadil a byl na ledě při jediné brance soupeře, která byla kuriózní. Obránci Floridy Alexi Petrovicovi sjel v úvodu třetí třetiny při rozehrávce zpoza branky puk z čepele, dostal se k Ondřeji Palátovi, jenž lehce překonal dezorientovaného Roberta Luonga a vyrovnal na 1:1. Nešťastná situace ale domácí nesrazila a v 56. minutě strhl výhru na jejich stranu Reilly Smith.

Podívejte se na kuriózní gól Ondřeje Paláta:

"Hráli jsme dobře, jen jsme nedávali branky. Luongo chytal opravdu výborně. V závěru to bylo o tom, kdo se dopustí chyby," řekl brankář Tampy Bay Ben Bishop. Jeho protějšek kryl 34 střel a stal se první hvězdou zápasu.

Boston - Buffalo 4:0

Boston rozhodl v prostřední třetině, kdy třemi góly zlomil bezbrankový stav. U první trefy si připsal přihrávku Pastrňák, když jeho střelu dorazil Brad Marchand. Druhý gól přidal v přesilovce pět na tři Krejčí, který z pozice falešného obránce propálil vše, co mu stálo v cestě. Rodák ze Šternberku si připsal premiérový gól sezony a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Hlavním hrdinou byl gólman Tuukka Rask, jenž pochytal 32 střel.

Úspěšnou třetinu završil třetím zásahem Riley Nash. V závěrečné části se změnilo skóre už jen zásluhou Pastrňáka, který pohodlně doklepl do branky volný kotouč po střele Austina Czarnika. Český útočník zaznamenal už osmou trefu v ročníku a s dalšími třemi hráči se dělí o post nejlepšího střelce soutěže. Pastrňák patří v NHL k elitě i ve statistice +/-, v níž je s 11 kladnými body na sedmé příčce.

Podívejte se na trefy českých útočníků:

Klíčovým faktorem byly přesilové hry. Boston v nich skóroval v předchozích 11 utkáních jen třikrát, tentokrát ale stejné množství využil v jednom duelu. "Dnes ráno jsme se jim věnovali a zdůraznili našim nejlepším hráčům, aby vzali zodpovědnost na sebe. Jsem rád, že se to povedlo," uvedl trenér Bruins Claude Julien.

NY Islanders - Vancouver 4:2

V posledním utkání pondělního programu podlehli hokejisté Vancouveru na ledě New Yorku Islanders 2:4 a připsali si devátou prohru v řadě. "Je to těžké. Potřebovali bychom nějaký dobrý výsledek. Dnes jsme po dlouhé době vstřelili první gól a využili přesilovou hru. Ale ve třetí třetině jsme to za vyrovnaného stavu (2:2) nezlomili na naši stranu," mrzelo kouče Vancouveru Willieho Desjardinse.

O výhře Islanders rozhodl v 50. minutě Cal Clutterbuck. Za 99 sekund po něm zvýšil na konečných 4:2 Andrew Ladd, který se stejně jako Jason Chimera radoval z první trefy v ročníku. Oba před sezonou přišli do newyorského týmu jako dvě největší posily.

Výsledky NHL

Boston - Buffalo 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)

Branky: 26. Marchand (Pastrňák), 31. Krejčí, 35. Nash, 50. Pastrňák. Střely na branku: 42:32. Diváci: 17 565. Hvězdy zápasu: 1. Rask, 2. Krejčí, 3. Beleskey (všichni Boston).

NY Islanders - Vancouver 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Branky: 10. Chimera, 28. Kuljomin, 50. Clutterbuck, 51. Ladd - 5. D. Sedin, 37. Granlund. Střely na branku: 32:32. Diváci: 12 514. Hvězdy zápasu: 1. Clutterbuck, 2. Ladd, 3. Chimera (všichni NY Islanders).

Florida - Tampa Bay 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Branky: 4. Marchessault, 56. Smith, 60. MacKenzie - 42. Palát. Střely na branku: 32:35. Diváci: 11 703. Hvězdy zápasu: 1. Luongo, 2. Smith (oba Florida), 3. Bishop (Tampa Bay).

Zdroj
ČTK, nh.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články