Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Benn si Světový pohár nezahraje, v kanadské nominaci ho nahradil Couture

Toronto - Druhý nejproduktivnější hráč uplynulé sezony NHL Jamie Benn z Dallasu se po zranění nepředstaví v dresu hokejistů Kanady na Světovém poháru. Sedmadvacetiletého Benna, který se v polovině července podrobil operaci břišního svalu, nahradil další útočník Logan Couture ze San Jose, vítěz kanadského bodování letošních bojů o Stanleyův pohár. Kanada bude v neděli 18. září od 2:00 SELČ prvním soupeřem české reprezentace na turnaji.

Jamie Benn
zdroj: ČTK/AP/Tony Gutierrez

Sedmadvacetiletý Couture bude v kanadské reprezentaci debutovat. V uplynulé sezoně NHL si připsal v 52 zápasech 36 bodů za 15 branek a 21 asistencí. V play-off vládl statistikám s 30 body a s 20 asistencemi z 24 utkání. San Jose prohrálo ve finále Stanleyova poháru v šesti zápasech s Pittsburghem.

Celkem má Couture v NHL, kde působil jen v dresu San Jose, na kontě 431 duelů a 324 bodů za 154 tref a 170 přihrávek. V 80 utkáních play-off zaznamenal 66 bodů za 28 zásahů a 38 přihrávek. Dres Kanady naposledy oblékl na mistrovství světa hráčů do 18 let v roce 2007. Benn je olympijským vítězem ze Soči. V sezoně 2014/15 získal v NHL s 87 body z 82 utkání Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče NHL.

V uplynulém ročníku si ještě o dva body polepšil, ale stačilo mu to se ztrátou 17 bodů na Patricka Kanea z Chicaga jen na druhé místo. Bezprostředně po operaci bylo jasné, že si jeho léčení vyžádá okolo šesti týdnů a Bennův start na Světovém poháru byl nejistý.

Kanadu čekají v základní skupině vedle české reprezentace také duely se Spojenými státy americkými a Výběrem Evropy. V přípravě sehraje 10. a 11. září zápasy s USA v Columbusu a v Ottawě. V generálce nastoupí ve čtvrtek 15. září od 1:30 SELČ v Pittsburghu proti Rusku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články