Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Mrázek minutu před koncem zaváhal a Detroit se loučí s play-off

New York - Jediné zaváhání gólmana Petra Mrázka rozhodlo pátý zápas série mezi Tampou Bay a Detroitem. Domácí hokejisté zvítězili nad Red Wings 1:0, sérii ovládli 4:1 na zápasy a jsou prvním postupujícím týmem do druhého kola play-off NHL. Na pokraji vyřazení je i New York Rangers, který doma podlehl Pittsburghu 0:5 a v sérii prohrává 1:3.

Utkání Tampa Bay - Detroit
zdroj: ČTK/ZUMA

Tampa Bay - Detroit 1:0

Mrázek přitom skvělými zásahy dlouho živil naděje Detroitu na prodloužení série, zneškodnil 23 střel a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Ale v klíčové situaci netrefil pořádně puk, kterého se zmocnil Ryan Callahan a přihrál ho do předbrankového prostoru Alexi Killornovi. A ačkoli byl útočník Tampy Bay tísněn, dokázal kotouč poslat do odkryté klece.

"Slyšel jsem, jak někdo řve, ať puk odehraju. Chtěl jsem ho postrčit Jonathanu Ericssonovi, jenže on si nabruslil více do rohu. Myslel jsem, že půjde blíž k brance. Je to frustrující. Ale kdyby nebyly chyby, nebyly by góly. Tak to je, to se v hokeji stává," popsal Mrázek rozhodující akci. "Je to vždycky těžké, když se prohraje gólem z konce zápasu. Měli jsme hodně šancí, abychom zápas sami rozhodli, ale nemohli jsme překonat Bishopa. Chytal skvěle, zastavil všechno. Dvakrát ho zachránila tyč. Nebylo nám přáno," dodal.

Podívejte se na chybu gólmana Petra Mrázka:

Mrázkovi nikdo nic nevyčítal. "Pete je ve hře s pukem jedním z nejlepších gólmanů v lize. Byla to jen výjimečně nešťastná situace," řekl trenér Detroitu Jeff Blashill. "Takový je sport. Petr
chytal celý zápas dobře. Když čelíte vyřazení a musíte vyhrát, pohráváte si trochu s osudem a odrazy dnes nehrály s námi," doplnil útočník Brad Richards.

Domácí útočný tandem ale celou akci skvěle přečetl. "Snažil jsem se napadat jeho (Mrázkovu) rozehrávku a věděl jsem, že led už není ke konci třetiny v nejlepším stavu. Byla to pro ně smolná situace. Máme pak zažité, že v těchto případech chodí (Killorn) před branku, proto jsem tam puk hned nahazoval. Skvěle se uvolnil a rozhodl," popsal Callahan.

Na druhé straně Ben Bishop zastavil všech 34 pokusů a Tampa Bay po roce opět vyřadila Detroit z bojů o Stanleyův pohár. Možná šlo i o poslední utkání Pavla Dacjuka v NHL, který před časem uvedl, že zvažuje návrat do Ruska, aby byl nablízku své třináctileté dceři. Po utkání prohlásil, že ještě není rozhodnutý.

St. Louis - Chicago 3:4 v druhém prodloužení

Chicago promarnilo v St. Louis ve třetí třetině vedení 3:1, ale výhru hostům zajistil dorážkou v čase 82:56 Patrick Kane. Nejproduktivnější hráč základní části se prosadil v letošním play-off teprve poprvé. V obraně vítězů chyběl Michal Rozsíval, jenž si v předchozích čtyřech utkáních připsal tři záporné body. St. Louis vede v sérii 3:2.

NY Rangers - Pittsburgh 0:5

Jevgeniji Malkinovi netrvalo dlouho, aby se po zranění a více než měsíční absenci dostal do formy. Ruský útočník pomohl Pittsburghu v první třetině dvěma přihrávkami k vedení 3:0 a v dalším průběhu zápasu dvěma trefami pojistil výhru. První čisté konto v play-off zaznamenal Matt Murray, který kryl 31 střel Rangers.

Nashville - Anaheim 1:4

Favorizovaný Anaheim prohrál obě domácí utkání, ale na ledě Nashvillu pro změnu dvakrát vyhrál. Ve čtvrtém zápase série uspěl 4:1 a rozhodující náskok získal v závěru druhé třetiny, kdy dvěma slepenými góly odskočil od soupeře ze stavu 1:1.

Výsledky play-off NHL

Východní konference - 4. zápas:

NY Rangers - Pittsburgh 0:5 (0:3, 0:1, 0:1)

Branky: 24. a 44. Malkin, 2. Fehr, 8. Hörnqvist, 17. Sheary. Střely na branku: 31:32. Diváci: 18.006. Hvězdy zápasu: 1. Malkin, 2. Murray, 3. Crosby (všichni Pittsburgh). Stav série: 1:3.

Východní konference - 5. zápas:

Tampa Bay - Detroit 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Branka: 59. Killorn. Střely na branku: 24:34. Petr Mrázek odchytal za Detroit celé utkání, inkasoval jeden gól z 24 střel a úspěšnost zásahů měl 95,83 procenta. Diváci: 19.092. Hvězdy zápasu: 1. Bishop (Tampa Bay), 2. Mrázek (Detroit), 3. Killorn (Tampa Bay). Konečný stav série: 4:1.

Západní konference - 4. zápas:

Nashville - Anaheim 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Branky: 32. Fisher - 2. Getzlaf, 38. Thompson, 39. McGinn, 57. Cogliano. Střely na branku: 31:25. Diváci: 17.232. Hvězdy zápasu: 1. Andersen, 2. Thompson (oba Anaheim), 3. Fisher (Nashville). Stav série: 2:2.

Západní konference - 5. zápas:

St. Louis - Chicago 3:4 v druhém prodl. (0:0, 1:3, 2:0 - 0:0, 0:1)

Branky: 33. Schwartz, 47. Fabbri, 55. Backes - 32. Hossa, 36. Anisimov, 40. Panarin, 84. P. Kane. Střely na branku: 46:35. Diváci: 19.956. Hvězdy zápasu: 1. P. Kane (Chicago), 2. Fabbri, 3. Schwartz (oba St. Louis). Stav série: 3:2.

Zdroj
ČTK, nh.com

Hlavní zprávy