Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Detroit nestačil doma na Chicago, Mrázek pětkrát inkasoval

New York - Pět gólů inkasoval ve středečním utkání NHL brankář Petr Mrázek a jeho Detroit podlehl na domácím ledě Chicagu 2:5. Hned dvakrát ho překonal ruský nováček Artěmij Panarin, který předtím ve třech zápasech nebodoval. Český gólman si připsal 28 úspěšných zákroků.

Radost hokejistů Chicaga
zdroj: AP autor: Duane Burleson

Mrázek nastoupil poprvé od sobotního duelu pod širým nebem v Denveru, pondělní zápas s Dallasem vynechal kvůli problémům s třísly. A hned ve třetí minutě ho překonal střelou z kruhu pro vhazování obránce Brent Seabrook. "Prolétlo mi to těsně nad lapačkou. Je to asi jeden z těch gólů, které bych nejradši vzal zpět," řekl sebekriticky Mrázek, přestože šlo o tvrdou ránu po rychlém protiútoku.

V závěru druhé třetiny pak hosté navýšili vedení na 3:0 díky dvěma gólům v přesilové hře v rozmezí minuty a 26 sekund. Nejprve využili přesilovku pět na tři, poté i pět na čtyři. V polovině třetího dějství sice domácí snížili, v 55. minutě ale Blackhawks dalšími dvěma slepenými góly během 35 sekund stvrdili triumf.

"Ve druhé třetině jsme zabrali a dostali se herně zpátky do zápasu. Pak jsem se ale bohužel nechal zbytečně vyloučit, najednou jsme byli ve dvojnásobném oslabení a oni dali rychle dva góly," litoval kapitán Red Wings Henrik Zetterberg, jenž odehrál 900. zápas v NHL. "Pak už je těžké s takovým soupeřem dohánět tříbrankovou ztrátu. Ale myslím, že jsme dnes tvrdě bojovali až do konce."

Na devět zápasů prodloužili vítěznou sérii hokejisté Anaheimu, kteří udolali Montreal 3:2 po nájezdech. Ducks sice dvakrát prohrávali, v 51. minutě ale podruhé vyrovnal v přesilové hře Corey Perry a obrat dokonal trefou ve druhé sérii penaltového rozstřelu Jacob Silfverberg.

Gólem oslavil debut v dresu Kačerů Jamie McGinn, který přišel krátce před uzávěrkou přestupů z Buffala. Obě branky Canadiens vstřelil Alex Galchenyuk. Tomáš Plekanec po dvou utkáních, v nichž zaznamenal asistenci, vyšel bodově naprázdno.

Pozici nejlepšího týmu celé NHL potvrdil Washington vítězstvím 3:2 nad nejhorším mužstvem ligy Torontem. Capitals tak vyhráli dvacátý z posledních 23 domácích zápasů. Rozhodující gól vstřelil ve druhém utkání za sebou obránce Matt Niskanen, na všechny tři branky přihrál útočník T.J. Oshie.

Výsledky středečních zápasů NHL:

Washington - Toronto 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Branky: 19. Chorney, 19. Ovečkin, 50. Niskanen - 22. Sošnikov, 49. Greening. Střely na branku: 23:29. Diváci: 18 506. Hvězdy zápasu: 1. Oshie, 2. Bäckström, 3. Chorney (všichni Washington).

Anaheim - Montreal 3:2 po nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky: 35. McGinn, 51. Perry, rozh. nájezd Silfverberg - 25. a 41. Galchenyuk. Střely na branku: 35:27. Diváci: 15 273. Hvězdy zápasu: 1. Perry (Anaheim), 2. Galchenyuk (Montreal), 3. McGinn (Anaheim).

Detroit - Chicago 2:5 (0:1, 0:2, 2:2)
Branky: 50. B. Richards, 58. Nyquist - 35. a 55. Panarin, 3. Seabrook, 37. P. Kane, 55. Ladd. Brankář Mrázek odchytal za Detroit celý zápas, z 33 střel inkasoval 5 gólů a úspěšnost zásahů měl 80 procent. Střely na branku: 33:33. Diváci: 20 027. Hvězdy zápasu: 1. Seabrook, 2. P. Kane, 3. Crawford (všichni Chicago).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články