Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Pittsburgh nedal v Bostonu ani gól a znovu prohrál

Boston - Hokejisté Pittsburghu prohráli v NHL i druhý zápas pod vedením nového trenéra Mika Sullivana, když ve středu podlehli 0:3 na ledě Bostonu. Tučňáci si tak připsali pátou porážku z posledních šesti utkání a v tabulce Východní konference zůstávají až na jedenáctém místě. Naopak první pozici si upevnil Washington výhrou 2:1 nad Ottawou.

Utkání Boston - Pittsburgh
zdroj: ZUMA autor: Eric Canha

Penguins sice měli v Bostonu střeleckou převahu, zejména ve druhé třetině, kterou vyhráli na střely 18:4, ani jednou však nevyzráli na Tuukku Raska, který nakonec zaznamenal 34 zákroků a vychytal čtvrté čisté konto v sezoně. Finský gólman tak potvrdil aktuální skvělou formu a svůj tým dovedl k výhře ve čtvrtém zápase za sebou, v nichž dohromady inkasoval jen dvakrát z celkově 111 střel.

"Když hrajeme naši hru, pro brankáře je to mnohem jednodušší," řekl Rask. "Soupeř měl sice spoustu střel, ale většina byla z dálky. Když se nám daří udržet soupeře daleko od branky, zvyšuje to naše šance na výhru a pravděpodobnost, že dostaneme méně gólů," konstatoval gólman Bruins.

Prvním gólem v sezoně se na triumfu podílel Max Talbot. Jednatřicetiletý útočník, jenž prvních šest sezon v NHL strávil právě v dresu Pittsburghu, otevřel v 10. minutě skóre. Na 2:0 zvýšil po čtyřech minutách druhé třetiny Jimmy Hayes, který se trefil poprvé po 16 zápasech. Pojistku přidal při power play do prázdné branky Ryan Spooner. David Krejčí vyšel bodově naprázdno, z posledních deseti utkání teprve potřetí.

Výměna trenérů se v Pittsburghu zatím minula účinkem. Ve dvou zápasech s Mikem Sullivanem na střídačce vstřelili Tučňáci jediný gól. "To se občas stává. Ale musíme najít způsob, jak dát třeba i nějaké náhodné góly," řekl kapitán Sidney Crosby. "Až dáme jeden nebo dva, stavidla se snad otevřou. Je to jen na nás."

"Myslím, že hráči tvrdě dřou. Určitě jim nechybí snaha, energie. Občas jen nehrajeme dostatečně chytře, ztrácíme puky a to se pak těžko hraje. Musíme se zaměřit na detaily, aby všechno správně fungovalo," prohlásil kouč Sullivan. Další šanci na úspěch bude mít hned v pátek, kdy Pittsburgh přivítá Boston v odvetě na domácím ledě.

Také v duelu Washingtonu s Ottawou byl první hvězdou zápasu vyhlášen brankář. Domácí Braden Holtby pochytal 26 z 27 střel a zaznamenal své 20. vítězství v sezoně, což je nejvíc ze všech gólmanů v lize. Z 25 zápasů, do nichž nastoupil, prohrál jen pětkrát.

Capitals i díky Holtbymu bodovali v devíti z posledních deseti zápasů, přičemž osm z nich vyhráli. "Braden je jako guma. Dobří gólmani dokážou vygumovat spoustu chyb hráčů v poli a on to dělá v každém zápase. Je soustředěný, nic ho nerozhodí, myslím, že každý v kabině by souhlasil s tím, že je naším nejužitečnějším hráčem," chválil šestadvacetiletého gólmana trenér Barry Trotz.

Výsledky středečních zápasů NHL:

Boston - Pittsburgh 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky: 10. Talbot, 25. Hayes, 58. Spooner. Střely na branku: 29:34. Diváci: 17 565. Hvězdy zápasu: 1. Rask, 2. Hayes, 3. Talbot (všichni Boston).

Washington - Ottawa 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky: 15. Latta, 26. Carlson - 56. Ryan. Střely na branku: 25:27. Diváci: 18 506. Hvězdy zápasu: 1. Holtby, 2. Latta, 3. Carlson (všichni Washington).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články