Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rozšíří se NHL o nové týmy? Favoritem je Las Vegas

Las Vegas – Vedení NHL otevřelo dveře možnému rozšíření slavné hokejové soutěže o další týmy. Hlavními aspiranty údajně jsou Las Vegas, Seattle a Québec, kde se NHL hrála ještě v roce 1995. Nejdříve by taková situace mohla nastat před sezonou 2017/18, ale komisionář soutěže Gary Bettman zároveň upozornil, že neexistují žádné garance, že se současná třicítka klubů skutečně rozšíří. 

Noční tvář Las Vegas
zdroj: ČT24 autor: Vladimír Klimsa

Zájemci o vstup do nejlepší hokejové ligy světa mohou od 6. července do 10. srpna podat žádost. "Poté bude následovat formální prověření žádosti a rada guvernérů rozhodne, zda je zde zájem ligu rozšiřovat. Pokud bude výsledek takový, že rozšíření je dobré i v zájmu ligy, pak se budeme soustředit na podmínky a na to, kteří nejlepší kandidáti by přicházeli v úvahu," nastínil Bettman.

Jeho zástupce Bill Daly doplnil, že nejbližší sezona, kdy by se liga mohla rozrůst o další klub, je 2017/18. Bettman ovšem současně s tím připomněl, že pro přijetí dalších týmů nejsou žádné garance. A není podle něho ani žádný oficiálně nastavený časový plán, jak dlouho by proces rozhodování ze strany soutěže měl trvat.

Největším favoritem na vstup do NHL má být Las Vegas. Město uprostřed pouště, kde se koná i udílení ligových cen, po hokeji touží. Počet zájemců o permanentky v nově vystavěné aréně, která má být otevřena během příštího jara, se vyšplhal k číslu 13 200. "Není nic jako přehled, kde by Las Vegas bylo v čele. Ale rada si je dobře vědoma, jakou podporu by tým v jedné z hlavních profesionálních soutěží měl," ujistil Bettman.

Vedle Seattlu a Québecu, který by rád vrátil na hokejovou mapu kdysi populární Nordiques, je variantou i další mužstvo v Torontu, kde již působí tradiční účastník ligy Maple Leafs. Podle Dalyho naznačila zájem i další města, například Milwaukee, Portland a Kansas City. 

Ročník 2015/2016 začne 7. října a skončí 9. dubna

Nový ročník NHL začne ve středu 8. října a skončí po maratonu 1230 zápasů v sobotu 9. dubna, kdy se představí kompletní třicítka klubů. V úvodní hrací den nastoupí doma obhájce Stanleyova poháru Chicago proti hokejistům New York Rangers a vyvěsí ke stropu haly United Center plaketu připomínající třetí triumf za posledních šest sezon a celkově šestý v historii. V dalších zápasech úvodního dne přivítá Toronto Montreal, Calgary hostí Vancouver a Los Angeles změří síly se San Jose.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články