Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Blackhawks zavítali se Stanley Cupem na Wrigley Field

Chicago - Hokejisté Chicaga, kteří potřetí za posledních šest sezon opanovali zámořskou NHL, si naplno užívají oslav zisku Stanleyova poháru. V úterý s ním zavítali potěšit baseballové fanoušky na Wrigley Field, slavný stánek Chicaga Cubs, kde první den roku 2009 sehráli duel pod širým nebem proti Detroitu.

Patrick Kane se Stanley Cupem na Wrigley Field
zdroj: AP autor: Charles Rex Arbogast

Zástupci Blackhawks se s hráči Cubs, které čekal souboj s Clevelandem, společně vyfotili, přičemž manažer baseballového týmu a bývalý hráč Joe Maddon zapózoval se Stanley Cupem nad hlavou. Kapitán vítězných hokejistů Jonathan Toews pak provedl slavnostní první nadhoz.

Vůbec největší radost z této návštěvy měl patrně Scott Darling. Šestadvacetiletá brankářská dvojka Blackhawks vyrostla na předměstí Chicaga a Cubs má v krvi. "Je složité to vyjádřit slovy," řekl Darling.

"Pondělí bylo jedním z nejlepších dnů mého života a já jsem hrozně rád, že jsem toho mohl být součástí," připomněl rozhodující finálovou výhru nad Tampou Bay. "Celý život jsem fanouškem Cubs a je vážně úžasné sem teď přijít na hrací plochu poté, co jsem chodil sledovat zápasy jako divák," dodal Darling.

Stanley Cup měl za sebou náročný den. Než se ocitl na baseballu, byl v Chicagu s hráči v úterý ráno v nočním klubu, spatřen byl také v jedné z restaurací a většinu odpoledne pak strávil v domě útočníka Patricka Sharpa, kam zavítali hráči společně se svými rodinami i kamarády.

Velký úklid čeká rodinu kouče Joela Quennevillea, jenž byl u všech tří triumfů Blackhawks za posledních šest sezon. Zhruba dvě stovky slavících fanoušků "ozdobily" celý jeho dům včetně okolních stromů toaletním papírem. Podle vyjádření sousedů už jde o tradiční kolorit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články